26 Φεβ 2011

Πανιατρική συγκέντρωση

Πανιατρική συγκέντρωση στις 27/2 και ώρα 11:00 στο Ξεν. President
Συμμετέχουμε για την εκτροπή του αγώνα ενάντια στις βουλές των εργατοπατέρων

24 Φεβ 2011

Αλήτες Λερες Εργατοπατέρες

-Τι κι αν όλος ο ιατρικός κόσμος έχει ξεσηκωθεί ενάντια στις επιλογές του υπουργείου και της κυβέρνησης του μνημονίου, που θέτουν τον ιατρικό κλάδο στο τοίχο..

-Τι και αν σχεδιάζεται από το υπουργείο ο γιατρός της Π.Φ.Υ να πρέπει να βλέπει όλους τους ασφαλισμένους στο ιατρείο του με μισθό από 600 εως 1200 ευρώ το μήνα, όταν το μέσο ενοίκιο είναι 500 ευρώ, βάλε και καμμιά 100 ευρώ τα έξοδα συντήρησης και 240 το ΤΣΑΥ (και μη σκεφτεί κανείς ότι θα συνεχίσει το σημερινό καθεστώς όπου ο ίδιώτης γιατρός βλέπει για ενα δίωρο τους ασφαλισμένους του ταμείου του και μετά όλα τα υπόλοιπα περιστατικά σε ιδιωτική βάση, γιατί με το νέο σύστημα δεν θα υπάρχουν ουσιαστικά ασφαλισμένοι άλλων ταμείων εκτός του ενιαίου)..

-Τι κι αν ετοιμάζεται πετσόκομμα των μισθών στο δημόσιο τομέα αφου τα επιδόματα που θα κοπούν είναι ο μισός μισθός και έτσι ο ειδικευόμενος για παράδειγμα θα φτάσει με τα σημερινά δεδομένα να πέρνει καθαρα μόνο 750-800 ευρώ από τα 1200 που πέρνει σήμερα..

-Τι κι αν η κρίση έχει χτυπησει την πόρτα όλων μας με τα έξοδα επιβίωσης να αυξάνονται αλματοδώς συνέχεια...

-Τι κι αν παραμένουν απλήρωτες εφημερίες 6 μηνών σύμφωνα με το νέο νόμο που ψηφίστικε το καλοκαίρι...

- Τι κι αν το πάρτυ των μεγαλοεργολάβων και των τραπεζών συνεχίζεται αμείωτο εν μέσω της κρίσης...

Τι κι αν αυτά είναι μόνο η αρχή σε όσα θα ακολουθήσουν τα επόμενα χρόνια...

Κι όμως ενω όλος ο ιατρικός κλάδος βρίσκεται στο πόδι με αποκορύφωμα την κατάληψη του υπουργείου υγείας λίγες μονο μέρες νωρίτερα και εντάσεις στην περιφέρεια όπως με την χθεσινή κατάληψη της ΔΥ.Π.Ε. Κρήτης από ειδικευόμενους του Βενιζελείου που είναι απλήρωτοι ακόμα και από τις τακτικές τους αποδοχές εδώ και 15 ημέρες.....

ΚΙ ΟΜΩΣ.....
Ακόμα και τώρα που και όργανα του ιατρικου κλάδου που χρόνια κοιμούνταν το ύπνο του δικαίου δείχνουν να κινούνται, κάποιοι μεγαλοσυνδικαληστες συνεχίζουν να παίζουν παιχνίδια στην πλάτη μας.

Ο Π.Ι.Σ. γράφοντας στα παλιά του τα παπουτσια τις αποφάσεις των κατά τόπους ιατρικών συλλόγων, η αρχισυνδικαλήστες της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ και η ένωση των διευθυντών ΕΣΥ πήγε στον προσχηματικό διάλογο που κάλεσε ο Υπ. Υγείας για να δικαιολογήσει την επερχόμενη λέλαπα των νομοσχεδίων που κυοφορεί ανάντια σε γιατρούς και ασθενείς...

ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΦΤΥΣΤΕ ΤΟΥΣ....

17 Φεβ 2011

Όχι στην Υγεία Εταιρεία -Παρέμβαση στο κέντρο υγείας Ηγουμενίτσας

Ο ΟΡΚΟΣ ΤΟΥ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ 5 E
ΝΤΟΠΙΟΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΤΖΑΜΠΑ ΣΤΟ ΓΙΑΤΡΟ

κείμενο που μοιράστηκε κατά τη διάρκεια


Ο ΟΡΚΟΣ ΤΟΥ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ 5 E

ΝΤΟΠΙΟΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΤΖΑΜΠΑ ΣΤΟ ΓΙΑΤΡΟ
Αντιστεκόμαστε και καταδικάζουμε το εισιτήριο των 5 E που καλούνται να πληρώσουν όσοι έχουν ανάγκη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε όλα τα νοσοκομεία και κέντρα υγείας του κράτους καταστολής και απαξίωσης «ανθρωπίνων δικαιωμάτων». Πριν 25 χρόνια η ίδια κυβέρνηση που δημιούργησε το όραμα της δημόσιας και δωρεάν υγείας σήμερα καλεί όλους εμάς να συναινέσουμε και να γίνουμε πελάτες σε μία εμπορευματοποιημένη υγεία την οποία ξεπουλάνε στο βωμό του καπιταλιστικού κέρδους ενώ άλλοι δώσανε τη ζωή τους για να την αποκτήσουν. Η υγεία δεν είναι εμπόρευμα και οι ασθενείς δεν είναι πελάτες που πρέπει να περάσουν από το ταμείο για να εξεταστούν. Είναι απαράδεκτο το υγειονομικό και διοικητικό προσωπικό να προσπαθεί να εισπράξει από τους ασθενείς αυτά που το κράτος τους έχει περικόψει και που κανονικά θα έπρεπε να τους αποδώσει στα πλαίσια της αστικής δημοκρατίας. Από την εγκύκλιο αυτή πλήττονται για ακόμη μια φορά κατά κύριο λόγο τα κατώτερα στρώματα της κοινωνίας(άποροι, ανασφάλιστοι, παιδιά που για να συμπληρώσουν το ετήσιο σχολικό δελτίο οι γονείς τους θα πρέπει να καταβάλλουν τουλάχιστον 20 ευρώ…, γέροντες του ΟΓΑ…).



Η συγκεκριμένη εγκύκλιος ως άλλο ένα κομμάτι της γενικευμένης επίθεσης κράτους και κεφαλαίου, κινούμενη στο μότο «οι φτωχοί φτωχότεροι και οι πλούσιοι πλουσιότεροι», ξεπουλάει στα χαρτιά όσα κατακτήθηκαν με αγώνες και φέρνει τις πελατειακές σχέσεις μέσα στην επιχείρηση «Υγεία». Την ίδια στιγμή που Πανελλαδικά γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό αντιστέκονται στην εγκύκλιο της ντροπής , με δράσεις όπως η κατάληψη του Υπουργείου Υγείας πριν λίγες μέρες, με απεργιακές κινητοποιήσεις κτλ, στην Ηγουμενίτσα γιατροί και νοσοκόμοι δεν δείχνουν ίχνος ευαισθησίας απέναντι στον χαμηλοσυνταξιούχο, στον ανασφάλιστο, στον άπορο και άστεγο, στον μετανάστη ενώ σαν να μην έφτανε αυτό, δημιουργούν προβλήματα στο μικρό μέρος του προσωπικού που δεν πειθαρχεί στην παράνοια αυτή και επιλέγει να αντιστέκεται.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ – ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΕΙΘΑΡΧΟΥΝ

ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΝΟΣΟΚΟΜΟΣ ΣΥΝΕΡΓΟΣ ΚΑΝΕΙΣ ΑΣΘΕΝΗΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ

Κατάληψη «Κελί της Ελευθερίας» (ΤΕΙ Ηγουμενίτσας) ενάντια στις αντιφάσεις του υπάρχοντος…
katalipsikeli@gmail.com
Πηγη https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1262577

16 Φεβ 2011

Κατάληψη στη ΔΥΠΕ Κρήτης από ειδικευόμενους γιατρούς του Βενιζελείου

Κατάληψη στη ΔΥΠΕ από ειδικευόμενους γιατρούς

Σε κατάληψη των γραφείων της περιφερειακής δ/νσης υγείας Κρήτης, προχώρησαν χθές το το πρωί, οι ειδικευόμενοι γιατροί του βενιζελείου νοσοκομείου Ηρακλείου, διαμαρτυρόμενοι για την καθυστέρηση που παρατηρείται στην καταβολή των δεδουλευμένων τους.

Οι 170 ειδικευόμενοι γιατροί του Βενιζελείου, αλλά και οι γιατροί των Κέντρων Υγείας του νομού, αν και έλαβαν την δέσμευση του διοικητή της ΔΥΠΕ Μάνου Φραγκιαδουλάκη ότι σύντομα θα εισπράξουν τον μισθό του Ιανουαρίου, δεν έμειναν ικανοποιημένοι.

Δείτε το βίντεο της είδησης εδώ

K.Y. Περάματος..Τωρα και χωρίς καλοριφέρ

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πηγές του συλλόγου ειδικευομένων του νοσοκομείου Ρεθύμνου, στο Κ.Υ. Περάματος πλέον έχουμε καλοκαίρι για τους υπεύθυνους.

Πως αλλιώς εξηγείται η στάση τους να μην ανοίγουν τα καλοριφέρ κατά τις ώρες της εφημερίας αφήνοντας ασθενείς άλλα και εφημερεύοντες γιατρούς στο έλεος των καιρικών συνθηκών;;;

Οι ίδιες πληροφορίες μιλάνε μέχρι και για λουκέτο στο θερμοστάτη..

Μήπως κάποιοι πρέπει να σκεφτούν ότι αναφερόμαστε στο μεγαλύτερο Κ.Υ. του νομού και σε ασθενείς και εργαζομένους και όχι σε ποιμνιοστάσιο;;;;;
Επιφυλασσόμαστε άμεσα για μεγαλύτερη δημοσιοποίηση του ζητήματος εάν δεν δωθεί λύση...

Πόσο πιο κάτω;;;;