18 Μαρ 2012

Αναστολή της κατάληψης στο νοσοκομείο Κιλκίς

Η εκστρατεία τρομοκράτησης των εργαζομένων στο Γ.Ν. Κιλκίς, και οι μεθοδεύσεις των κομματολάγνων και των αφοσιωμένων στα παραταξιακά «εν-δυό», έφεραν το πολυπόθητο για την συντηρητική πλευρά αποτέλεσμα. Οι επαπειλούμενες ΕΔΕ και ο εκφοβισμός των εργαζομένων είχαν ως αποτέλεσμα τον περιορισμό της συμμετοχής τους στο εγχείρημα, με πρακτικό αποτέλεσμα τη μη επαρκή στελέχωση με εργαζόμενους των ομάδων της κατάληψης.


Όταν λείπει η γάτα χορεύουν τα ποντίκια

Αυτά συμβάινουν σε ένα διήμερο κατά το οποίο η πρόεδρος της ΕΝΙΚ, λείπει από το νοσοκομείο, επισκεπτόμενη την Αθήνα στα πλαίσια διοργάνωσης εκδήλωσης υπέρ της κατάληψης του Γ.Ν. Κιλκίς και των ανάλογων εγχειρημάτων σε όλη τη χώρα, και συζήτησης για τις προοπτικές αυτοδιαχείρισης στην περίοδο της κρίσης. Το ίδιο διήμερο κατά σύμπτωση, τα πιο μαχητικά στελέχη υπέρ της κατάληψης του νοσοκομείου τρέχουν -εν υπηρεσία- να προλάβουν την εξυπηρέτηση επειγόντων περιστατικών.

Αυτό το διήμερο λοιπόν καταφέρνουν να δράσουν οι γνωστοί-άγνωστοι νομιμόφρονες και συντηρητικοί, υπακούoντας στις παροτρύνσεις και τα κελεύσματα της κομματικής της συνδικαλιστικής και της επαγγελματικής τους ιεραρχίας. Από κοντά και οι πειθήνιοι οι αμήχανοι και οι φοβισμένοι.

Αναστολή χωρίς απόφαση της γενικής συνέλευσης!

Έτσι κατάφεραν οι πιστοί υπήκοοι της εθνικά υπερήφανης κυβέρνησής μας αλλά και οι φανεροί και κρυφοί θιασώτες του κομματοκρατούμενου συνδικαλισμού να παρακάμψουν στην πράξη την τελευταία απόφαση της γενικής συνέλευσης που είχε αποφασίσει τη συνέχιση της κατάληψης. Ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ για παράδειγμα, θα πρέπει σήμερα να αισθάνεται απόλυτα δικαιωμένος και υπερήφανος για την «προσφορά» του στο συνδικαλιστικό κίνημα των νοσοκομειακών γιατρών!

Μετακίνηση συνδικαλιστή

Πάνω στη σύγχυση καταφθάνει και πρόταση από την ΔΥΠΕ στο διοικητή του νοσοκομείου για μετακίνηση δύο αναισθησιολόγων σε άλλα νοσοκομεία. Ο ένας εκ των δύο είναι -προφανώς κατά σύμπτωση...- από τους πρωτεργάτες της κατάληψης. Φυσικά αν είσαι διοικητής μπορείς να διαμηνύσεις στην ΔΥΠΕ να σου κάνει μια βολική για σένα πρόταση, ή να διατυπώσει μια πρόθεση μετακίνησης την οποία «δυστυχώς» δεν θα μπορέσεις στη συνέχεια να αρνηθείς. Μένει να δούμε αν και πότε η πρόταση θα υλοποιηθεί.

Με τέτοιες και διάφορες άλλες μεθοδεύσεις, στις οποίες επιφυλασσόμαστε να επανέλθουμε, επευτεύχθη η προσωρινή αναστολή της κατάληψης. Ωστόσο οι επισχέσεις εργασίας του απλήρωτου προσωπικού του νοσοκομείου εξακολουθούν να ισχύουν.

Και βεβαίως μένει να δούμε ποια θα είναι η αντίδραση των διστακτικών και φοβισμένων εργαζομένων όταν θα παραλάβουν τα νέα άθλια εκκαθαριστικά τους. Πολύ ενδιαφέρον θα έχει επίσης να καταγράψουμε τότε τη στάση και τις δικαιολογίες αυτών που σήμερα πρωτοστάτησαν στην επιχείρηση «αναστολή της κατάληψης». Κοντός ψαλμός αλληλούια!

πηγή: http://diakyvernisi.blogspot.com/2012/03/blog-post_9939.html