7 Φεβ 2013

Το δικαιωμα στην υγεία το έχουν όλοι ανεξαρτητως;;;;

και μην τους μιλήσεις για το δικαίωμα στην εξέταση του ασθενούς κρατουμένου χωρίς χειροπέδες και κατ ίδίαν..Κινδυνεύεις....

Φωτογραφίες από τα ΕΚΑΜ μέσα στα επείγοντα του Ευαγγελισμού

Ο χώρος που τραβήχτηκαν αυτές οι φωτογραφίες είναι το χειρουργείο/Τμήμα Επειγόντων περιστατικών του νοσοκομείου “Ευαγγελισμός”, στις 3 Φεβρουαρίου 2013, κατά τη μεταφορά του Α. Μπουρζούκου. Από το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών δεν υπάρχει πρόσβαση στον εξωτερικό χώρο του νοσοκομείου, πόσο μάλλον από την ίδια την αίθουσα του χειρουργείου όπου μετέφεραν τον Α.Μ. για να τον εξετάσουν.
Όπως είναι ολοφάνερο από τις φωτογραφίες, τα μέλη της ομάδας της αντιτρομοκρατικής (ΕΚΑΜ) βρίσκονται μέσα στην αίθουσα του χειρουργείου, με πλήρη εξοπλισμό – κάτι που δεν επιτρέπεται, όπως ψιθύριζαν διαρκώς μεταξύ τους τα μέλη του ιατρικού προσωπικού. Όταν ο επικεφαλής ιατρός του χειρουργικού τμήματος τούς ζήτησε να τον αφήσουν να εξετάσει τον Μπουρζούκο χωρίς την παρουσία οπλισμένων ανδρών, εκείνοι αρνήθηκαν λέγοντας ότι δεν μπορούσαν να παραβούν τις εντολές του διοικητή τους. Κατόπιν, τους ζήτησε να παραμείνουν μεν στο χώρο του χειρουργείου, αλλά έξω από την πόρτα της αίθουσας όπου θα εξέταζε τον Μπουρζούκο (παρόλο που ακόμη κι αυτό ήταν ενάντια στους νοσοκομειακούς κανονισμούς), αλλά εκείνοι και πάλι αρνήθηκαν. Γιατί; Αφού δεν υπήρχε πρόσβαση στην αίθουσα από το εξωτερικό του νοσοκομείου, εκτός κι αν κάποιος τίναζε στον αέρα ολόκληρο το κτίριο. Επιπλέον, ήταν εξίσου αδύνατο για τον Μπουρζούκο να κρατήσει -ας πούμε- όμηρο το γιατρό. Χτυπημένος σε όλο το πρόσωπό του -“με σπασμένα σχεδόν όλα τα κόκαλά του”, όπως έλεγαν- και με τα χέρια του δεμένα με χειροπέδες πίσω απ' την πλάτη του.

Όταν τελείωσε η ιατρική εξέταση, οι άνδρες της αντιτρομοκρατικής -(αυτό ήταν το καλύτερο απ' όλα)- ζήτησαν τα ονόματα των γιατρών, οι οποίοι φυσικά αρνήθηκαν να τους τα δώσουν.

Μήπως το ιατρικό απόρρητο καταργήθηκε; Μαζί -ίσως- με το πανεπιστημιακό άσυλο, που έκρυβε τόσο “επικίνδυνους” εγκληματίες στους χώρους του πανεπιστημίου της Μυτιλήνης (όπου σπούδαζε ο Μπουρζούκος);