2 Νοε 2011

Φυγαδεύτικαν οι γ.γ. του υπουργείου από το αμφιθέατρο του υπουργείου

Η κατάληψη ξεκίνησε με αρκετό ξύλο από τους μπάτσους (ΜΑΤ) στα παιδια που μπήκαν με τον ένα εξ αυτών να οδηγήτε στο νοσοκομείο λόγω κάκωσης στο αριστερό χέρι από γκλομπ μπάτσου...Στα σπρωξίδια των μπάτσων για την αντιμετώπιση των καταληψιών 2 άτομα έπεσαν πάνω στο καρτοτηλέφωνο της εισόδου και από τη φόρα που είχαν αυτό διαλύθηκε...


Πολύ καλή η στάση των υπαλλήλων του υπουργείου που αντέδρασαν  (ήταν πίσω από τους μπάτσους) και ουσιαστικά  έκοψαν τη φόρα που είχαν τα ΜΑΤ μετά το ντού των διαδηλωτων. (είδες που η προηγούμεη κατάληψη του υπουργείου πρό μηνός έφερε έστω καποια μικρά ψεγάδια αλληλεγγύης;;;)

Μετα την είσοδο στο αμφιθέατρο έγινε συνέλευση στην οποία εμφανίστηκαν οι γγ πολύζος και τιμοσίδης που έφαγαν πολλή γιούχα και στο τέλος ουσιαστικα φυγαδεύτικαν εξω από την αίθουσα από τον πρόεδρο του ιατρικού συλλόγου και τον πρόεδρο της ΕΙΝΑΠ.

Στη συνέχεια οι ίδιοι έξεδωσαν ανακοίνωση σε χειρόγραφο, στο οποίο το νομοσχέδιο για τις εξετάσεις δεν αναφέρεται ως τέτοιο, αλλά ώς προσχέδιο για διαβούλευση το οποίο θα συνεχίσει να συζητήται και μετά το πέρας των συνηθησμένων διαβουλέυσεων για όλο το 2011, ενώ θα γίνουν εκ νέου διαπραγματεύσεις με τους εκπροσώπους των φορέων στους οποίους αναφέρεται.
το έγγραφο δέσμευσης του γ.γ

Επίσης υποσχέθηκαν την εξαίρεση των γιατρών από την απόφαση για τον έλεγχο από το ελεγκτικό των εφημεριών που ήδη έχει φέρει ήδη σε καθυστέρηση την πληρωμή των εφημεριών του Σεπτεμβρίου.


Η κατάληψη έκλεισε με κοινό ψήφισμα από τα σχήματα που συμμετείχαν σε αυτή, και σαφές ήταν ότι το σημερινό ήταν μόνο η αρχή καθως εντός της εβδμάδος αναμένωνται αποφάσεις των ιατρικών σχολών για καταλήψεις διαρκείας, ενώ θα υπάρξουν διάφορες κινητοποιησεις μέχρι το επομενο κάλεσμα την επόμενη εβδομάδα για νέα συγκέντρωση.

Το κίνημα των νέων γιατρών έχει εκδήλωση το σάββατο στις 20:00 στο αμφιθέατρο του μικροβιολογικού στην ιατρική σχολή το σάββατο, ενώ αναμένονται παρεμβάσεις στην εκδήλωση για τον ΕΟΠΠΥ που οργανώνει ο Ι.Σ. το σάββατο το πρωι στο President και στην οποία είναι καλεσμένοι όλοι οι υπέυθυνοι της διάλυσης της ΠΦΥ που σχεδιάζει το υπουργείο, καθώς και την κυριακή στη συνέλευση του ΠΙΣ στο crown plaza (καθώς αρκετοί πρόεδροι Ι.Σ. της περιφέρειας εχουν δηλώσει υπέρ του νομοσχεδίου για τις ιατρικές εταιρίες και τις εξετάσεις)

Ευχή του blog πέρα από το δούλεμα των εκπροσώπων του υπουργείου, είναι αυτή που προτοδώσαμε όταν ανακοινώθηκε η διαδικασία για την ψηφιση του...

Να μείνει όπως και τις προηγούμενες 3 φορές στα χαρτιά λόγω πτώσης της κυβέρησης..(και φαίνεται πως δεν απέχουμε πολύ από αυτή την ευχή)



ο γ.γ. προσπαθώντας να εξηγήσει..Λίγο μετά τον φυγάδευσαν για να αποφευχθούν τα χειρότερα
  
edit: Ανακοινώθηκε από το υπουργείο η εξάιρεση των εφημεριών από το Ν. 3868/10..εκδώθηκε και ανακοίνωση στη σελίδα του υποργείου εδω







edit 2: Το κείμενο ενημέρωσης από το Κίνημα νέων γιατρών


Ένταση και κατάληψη του Υπουργείου Υγείας από Νέους Ιατρούς
 
Πραγματοποιήθηκε σήμερα συγκέντρωση διαμαρτυρίας των νέων ιατρών στο Υπουργείο Υγείας, με την συμμετοχή των φοιτητών. Συμμετείχαν επίσης η ΕΙΝΑΠ όπου είχε προκηρύξει 4ωρη στάση εργασίας και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.

Ήταν από τις μαζικότερες συγκεντρώσεις νέων ιατρών για να διαμαρτυρηθούν για τις αποφάσεις που λαμβάνει το Υπουργείο Υγείας με τρόπο αυταρχικό και αδιάλλακτο.

Από τις 11.00 η ώρα άρχισαν να συρρέουν νέοι συνάδελφοι, άνεργοι, ειδικευόμενοι μαζί με τους φοιτητές και εκπροσώπους των θεσμικών οργάνων (ΙΣΑ, ΕΙΝΑΠ).



Συγκινητική η συμπαράσταση των υπαλλήλων του Υπουργείου Υγείας που με τη βοήθεια τους καταφέραμε και εισχωρήσαμε στο υπουργείο όπου μαζευτήκαμε στο χώρο του αμφιθεάτρου.
Έγινε συνάντηση με τον γενικό γραμματέα του Υπουργείου Υγείας κ Πολύζο όπου εισέπραξε έντονες αποδοκιμασίες  και την οργή των παρευρισκομένων για τις αποφάσεις του υπουργείου όπου μας εξουθενώνουν ως κλάδο και μας σπρώχνουν στην ανεργία και την μετανάστευση. 

Τελικά δεσμεύτηκε να αποσύρει το νομοσχέδιο και να συζητήσει από μηδενική βάση με όλους τους θεσμικούς φορείς και με το Κίνημα Νέων Ιατρών.

Είναι μεγαλειώδης και ιστορική η στιγμή αυτή διότι αποδεικνύεται πως ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε όλα αυτά που φαίνονταν ως τώρα ακατόρθωτα.

Είναι ιστορική η στιγμή όπου σηματοδοτεί την πλήρη αφύπνιση του ιατρικού κόσμου και την έναρξη διεκδικήσεων με στόχο την ενεργοποίηση όλων των συναδέλφων για να συμμετέχουμε στο διάλογο με ίσους όρους για το μέλλον της υγείας στη χώρα μας.






ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ μπορούμε να πετύχουμε !