13 Αυγ 2011

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΝΑΡΞΗ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ!


ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ!ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΝΑΡΞΗ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ!
ΤΡΟΙΚΑΝΟΤΕΡΟΣ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ...
ΑΡΣΙ 8-8-2011

Ο υπουργός Υγείας κος Λοβέρδος για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται το σκυλί του πολέμου της κατοχικής κυβέρνησης και μάλιστα δηλώνει εν μέσω θέρους απόλυτα ικανοποιημένος από τις επιδόσεις του!!! Σε μια εκπομπή με χαλαρό καλοκαιρινό στυλάκι και πάντα καλό μακιγιάζ (χωρίς γυαλάδα κάτω από τα μάτια αυτή τη φορά) δε δίστασε να δηλώσει ότι πραγματοποίησε Ο,ΤΙ ΕΙΧΕ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΕΝΑ: ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΕΝΑΡΞΗ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ. Το καινούριο δεδομένο αυτής της συνέντευξης είναι η δήλωση του υπουργού ότι θα πραγματοποιήσει νομοθετική ρύθμιση για την έναρξη ειδικότητας τον Οκτώβριο. Τα επιπλέον στοιχεία που έρχονται σε πλήρη αντίθεση με την τοποθέτηση του υπουργείο τον Απρίλιο, όταν είχε έρθει στην δημοσιότητα το πόρισμα του ΚΕΣΥ, είναι τα εξής:
• Το κατάπτυστο πόρισμα που έχει καταγγελθεί από όλους τους ιατρικούς φορείς και τους συλλόγους φοιτητών είναι ΠΡΟΦΑΝΩΣ η βάση της οποιασδήποτε νομοθετικής ρύθμισης, όπως από την αρχή είχε καταγγείλει η ΑΡΣΙ, κι όχι μια απλή συμβολή στο διάλογο όπως έγραφε η τότε ανακοίνωση του υπουργείου. Δεν μας προξενεί βέβαια καμμία εντύπωση η αφερεγγυότητα αυτού του υπουργού , καθώς έχει αναγάγει σε επιστήμη την ... κωλοτούμπα!
• Δίνεται ό αφθονος χρόνος της εξεταστικής του Σεπτεμβρίου προκειμένου να συζητηθεί το σοβαρότατο θέμα της εισαγωγής στην ειδικότητα των νέων ιατρών, και βέβαια οι μοναδικοί προσκεκλημένοι θα είναι οι πρόεδροι των ιατρικών τμημάτων (εδώ γελάμε!!!)
• οπως φαίνεται και από τα όσα συμβαίνουν με την λίστα αναμονής του 1ου ΙΚΑ όπου ουσιαστικά έχει κλείσει και έχουν καταργηθεί ΟΛΕΣ οι θέσεις ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΩΝ στο υπο συγχώνευση νοσοκομείο, είναι προφανές ότι κάτι ανάλογο θα γίνει σε όλα τα συγχωνευόμενα νοσοκομεία, πράγμα που σημαίνει αυτομάτως μείωση κατά 1000 σχεδόν θέσεις ειδικότητας πανελλαδικά. Σκεφτείτε τι θα γίνει αν υλοποιηθούν και οι συγχωνεύσεις κλινικών. Μιλάμε για μια δραστική μείωση (χωρίς... τέλος αν συνυπολογίσουμε και τα περί αξιολόγησης που λέει το πόρισμα του ΚΕΣΥ) των θέσεων ειδικότητας που θα σημάνει ότι όλο και περισσότεροι συνάδελφοι θα ανταγωνίζονται για όλο και λιγότερες θέσεις ειδικότητας.

Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση έχει βάλει στο στόχαστρο όλους του νέους επιστήμονες (βλέπε και νομοσχέδιο Διαμαντοπούλου για ΑΕΙ-ΤΕΙ) με στόχο τον κατακερματισμό των εργασιακών μας δικαιωμάτων, την πειθάρχηση, τη διάλυση κάθε έννοιας συλλογικών δικαιωμάτων και συλλογικών διεκδικήσεων, την κακοπληρωμένη και εντατικοποιημένη εργασία.
Καλούμε όλους τους νέους συναδέλφους σε αναμονή, του ειδικευόμενους ιατρούς, τους φοιτητές ιατρικής σε ΕΝΑΝ ΚΑΥΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΟΚΤΩΒΡΗ στο χώρο της Υγείας.

• ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΑΜΕΣΗ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΟΥ ΚΕΣΥ. ΝΑ ΛΗΞΕΙ ΚΑΘΕ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ
• ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΜΦΟΡΗΣΗ ΤΗΣ ΛΙΣΤΑ ΑΝΑΜΟΝΗΣ, ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΙΑΤΡΩΝ
• ΠΤΥΧΙΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΟ ΓΙΑ ΑΔΕΙΑ ΑΣΚΗΣΕΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ-ΕΝΑΡΞΗ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ
ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ