5 Οκτ 2011

Το είχαν τάμα;Ξεκινούν δεύτερο κτίριο στο ΚΥ Αγ. Όρους κόστους 6 εκατ. ευρώ!


Η απληστία των μοναχών του Αγίου Όρους έγινε γνωστή με το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου. Μετά το σκάνδαλο οι ηγούμενοι λούφαξαν για μικρό χρονικό διάστημα εξαιτίας του σάλου που ξέσπασε, τώρα όμως άρχισαν και πάλι να απαιτούν απίθανα πράγματα και η κυβέρνηση να ικανοποιεί τις απαιτήσεις τους «εν τω άμα και τω θάμα».
Ως γνωστόν, το υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε πριν λίγους μήνες την επιχορήγηση των Μονών του Όρους με 1,9 εκατ. ευρώ, ενώ τώρα προβαίνει σε μια ακόμα πιο απλόχερη κίνηση. Αποφασίζει να χτίσει δεύτερο κτίριο στο Κέντρο Υγείας του Αγ. Όρους, το οποίο κατά μετριοπαθείς υπολογισμούς θα κοστίσει περί τα 6.000.000 ευρώ.

Το Αγ. Όρος διαθέτει σήμερα Κέντρο Υγείας στελεχωμένο και κτιριακά ικανοποιητικό. Εντούτοις οι ηγούμενοι αποτάθηκαν στον ίδιο τον Πρωθυπουργό και απαίτησαν νέο πολυτελές κτίριο και την προμήθεια «ανάλογου εξοπλισμού». Ο πρωθυπουργός, προφανώς μη αντιλαμβανόμενος ότι η χώρα βρίσκεται στα πρόθυρα χρεοκοπίας, έδωσε εντολή στον Α. Λοβέρδο ν΄ αρχίσει αμέσως να υλοποιείται η επιθυμία της Ιεράς Επιστασίας και ιδού τα πρώτα αποτελέσματα.
Γνώμη μας είναι πως πρέπει πάραυτα να σταματήσει αυτή η προκλητική διαδικασία.
Εάν οι μοναχοί επιθυμούν πολυτελή κτίρια ας αναλάβουν εξ ιδίων και τις δαπάνες για την ανέγερση, τον εξοπλισμό και τη στελέχωσή τους.
Δημήτρης Βαρνάβας
Πρόεδρος ΟΕΝΓΕ
* Το προκλητικό είναι πως στο πρακτικό απόφασης που επισυνάπτουμε καταγράφεται και η σύμφωνη γνώμη του εκπροσώπου των γιατρών σ΄αυτήν την παράλογη δαπάνη. Θυμίζουμε πως πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο που πριν λίγο καιρό ψήφισε από κοινού με τα διορισμένα μέλη για να περικοπεί ο προϋπολογισμός του Νοσοκομείου και των ΚΥ της Χαλκιδικής κατά 50%, με αποτέλεσμα το Νοσοκομείο να αντιμετωπίζει σήμερα τεράστια προβλήματα λειτουργίας.
Πηγή: Ygeianet.gr


Σημείωση docsolidarity: H αναβάθμιση του Π.Ι. αγιου όρους σε Κ.Υ. έγινε σχετικά πρόσφατα...