15 Οκτ 2011

Για τα εγκαίνια του Κέντρου Υγείας Κερατέας...

Σχόλιο Blog: Εγκάινια λοιπόν ενός κτηρίου που είχε κατασκευαστεί με δωρεά από ιδιώτη προ 5ετίας και εκτοτε ήταν κενό...

Το μεγάλο ερώτημα παραμένει και δεν έχει απαντηθεί: Με ποιούς γιατρούς θα στελεχωθεί το K.Y. που εγκαινιάζεται;

(Για την ιστορία το Κ.Υ. Μαρκοπούλου που για την ωρα καλύπτει υγειονομικά την κερατέα, έχει 8 εν ενεργεία γιατρούς, ο ένας υπό συνταξιοδότηση εντός του μήνα, οι οποίοι μετά βίας καλύπτουν τις εφημερίες του δικού τους Κ.Υ.

 

Προφανώς οι 2 γιατροί που από όσο λέει η πληροφόρηση των κατοίκων της περιοχής, θα στελεχώσουν το νεοσύσταστατο Κ.Υ., είναι θα είναι αριθμητικά ανίκανοι ακόμα και για τις πιο βασικές λειτουργίες μιας υγειονομικής μονάδας πέραν της συνταγογράφησης.

Αγνωστο ακόμα από που θα προέρθουν, αφού η εταιρία-ΔΕΚΟ ΑΕΜΥ που διαχειρίζεται την πολυκλινική του Ολ.Χωριού δεν έχει προχωρήσει σε προκύρηξη θέσεων γιατρών και είναι ανάμεσα σε αυτές που οι εργαζόμενοι τους, με τα πρόσφατα μέτρα θα μπούνε στο καθεστώς της εργασιακής εφεδρείας.

Επιπλέον είναι προφανές αν κάποιος δει τις εγκαταστάσεις και τις προμήθειες που έχουν προκυρηχτεί για το συγκεκριμένο Κ.Υ, ότι για την πλήρη στελέχωση τουλάχιστον στην πρωινή μόνο βάρδια απαιτούνται τουλάχιστον 8-10 γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων και ακόμα οδοντίατροι, φυσικοθεραπευτές κ.ο.κ.

..Αυτό προφανώς οι απλοί πολίτες δεν μπορούν να το συνειδητοποιήσουν ακόμα...και για αυτό συγχαίρουν τους κοψοκορδέλες τοπικούς άρχοντες για τα εγκαίνια.

Η κάλυψη της περιοχής της κερατέας επί του παρόντος γίνεται με γιατρούς από το γειτονικό Κ.Υ. μαρκοπούλου,  με έναν γιατρό και έναν νοσηλευτη, μόνο για ανάγκες συνταγογράφησης, 2 φορές τη βδομάδα...

Με τις ελλείψεις στο Κ.Υ. Μαρκοπούλου αναμένόταν ότι θα περικόπτονταν σύντομα και αυτές...(Εκτός των συνταξιοδοτήσεων, μέχρι το τέλος του μήνα τελειώνει η θητεία και των 2 ειδικευόμενων που βοηθούσαμε στο Κ.Υ. Μαρκοπούλου)

Παρά λοιπόν τις τυμπανοκρουσίες των κατοίκων, που κατά πάσα πιθανότητα νομίζουν ότι κάτι αλλάζει στην περιοχή τους, πρόκειται απλά για ένα ακόμα κόψιμο κορδέλας από τους δημάρχους με την ευγενική παρουσία των φανφαρόνων του υπουργείου....Η υγειονομική κάλυψη της περιοχής θα αργήσει για πολύ καιρό ακόμα...

.

Edit: Ενημέρωση 16/10: Ο υπουργός δεν έκανε τη χάρη στους κατοίκους της περιοχής τελικά και δεν προσήρθε να κοψει την κορδέλα...

.

Ακολουθεί το κείμενο για το θέμα του blog των κατοίκων της κερατέας, που δημιουργήθηκε στις κινητοποιήσεις ενάντια στον ΧΥΤΑ...


Θα πάω στα εγκαίνια του Κέντρου Υγείας γιατί:
Θέλω να τιμήσω τον Συμπολίτη μου Κύριο Κωνσταντίνο Πρίφτη, γιατί πολύ απλά το έργο αυτό οφείλεται στο μεγαλύτερο ποσοστό σε εκείνον. Γιατί καλύπτει την ανυπαρξία του κράτους σε ένα τομέα σημαντικό, όπως αυτόν της υγείας και γιατί έχει προσφέρει πολλά στον τόπο μας. Παρότι ξέρει πολύ καλά, πως όποιος δίνει στο τέλος πικραίνεται, αυτός επιμένει, υπομένει και συνεχίζει να το κάνει. Αυτό λέγεται ανιδιοτελής προσφορά. Αυτό λέγεται  αγάπη…


Θα πάω στα εγκαίνια του Κέντρου Υγείας γιατί:
Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν κυβερνητικό ή σε οποιονδήποτε τοπικό «star» να καπηλευθεί τις προσπάθειες κάποιων άλλων, κλέβοντας δημοσιότητα από ένα έργο που δεν είναι δικό του. Θα είμαι εκεί να του το υπενθυμίσω.

Θα πάω στα εγκαίνια του Κέντρου Υγείας γιατί:
Προσβάλλομαι ως πολίτης μόνο και μόνο από την παρουσία ενός μέλους της κυβέρνησης που θα περάσει στην ιστορία ως η κυβέρνηση που παρέδωσε άνευ όρων την ανεξαρτησία αυτής της χώρας. Θα είμαι εκεί για να αποτρέψω την ενδεχόμενη παρουσία του.

Θα πάω στα εγκαίνια του Κέντρου Υγείας γιατί:
Ένα μέλος της κυβέρνησης που για 4½ μήνες, διέταξε την εισβολή των ΜΑΤ στον τόπο μας, μας έσυρε ως τρομοκράτες στα δικαστήρια, πότισε την πόλη και τους αγρούς με χημικά, διέδωσε ψέματα στην κοινή γνώμη με τη συνεπικουρία των ΜΜΕ, λειτούργησε ως παρακράτος και όχι ως δημοκρατική κυβέρνηση, δε μπορεί να έρχεται στην Κερατέα. Ο υπουργός είναι τουλάχιστον ανεπιθύμητος.

Θα πάω στα εγκαίνια του Κέντρου Υγείας γιατί:
Τελείωσαν οι εποχές που ο κάθε «Γκρούεζας» και τα κομματόσκυλα έβρισκαν ευκαιρίες για φιέστες. Πως θα εμφανιστούν αυτοί που μοίραζαν προεκλογικά ψηφοδέλτια του Σγουρού, λέγοντας πως η χωματερή θα γίνει όπως και να 'χει και ήταν απόντες από τα μπλόκα; Ας τολμήσουν.

Θα πάω στα εγκαίνια του Κέντρου Υγείας γιατί:
Ξέρω πολύ καλά την ιστορία και γιατί καθυστέρησε η κατασκευή και η λειτουργία του Κέντρου Υγείας τόσα χρόνια. Τη συνείδηση των υπευθύνων πρέπει να βαραίνουν «τόνοι» τύψεων, για τους άδικους θανάτους συμπολιτών μας εξ αιτίας τους. Βέβαια μερικοί δεν καταλαβαίνουν τίποτα. Κι αυτοί θα είναι οι πρώτοι που θα τρέξουν για χειραψίες και φωτογραφίες όλο χαμόγελα και ύφος γεμάτο υπερηφάνεια. Θα είμαι εκεί να τους «καμαρώσω».

Θα πάω στα εγκαίνια του Κέντρου Υγείας γιατί:
Θέλω να τιμήσω την μνήμη όλων εκείνων των συμπολιτών μου που έχασαν τη ζωή τους, ιδιαίτερα των νέων, επειδή δεν υπήρχε κανείς να τους δώσει τις ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ. Επειδή δεν υπήρχε σε μια περιοχή 20.000 πολιτών ένα ασθενοφόρο.

Θα πάω στα εγκαίνια του Κέντρου Υγείας γιατί:
Θέλω να τιμήσω την μνήμη του πατέρα μου, που έχασε τη ζωή του επειδή δεν δέχθηκε κι αυτός έγκαιρα τις ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ. Το μόνο που χρειαζόταν για να ζήσει εκείνη την ημέρα ήταν να του χορηγηθεί ένας απλός ορός. Γιατρός δεν υπήρχε πουθενά και το ασθενοφόρο έκανε 2½ ώρες να έρθει και άλλη 1½ ώρα να φτάσει στο «Γ. Γεννηματάς». 

Ήταν αργά…

Μερικά ερωτήματα:

Χαίρομαι πολύ που ανοίγει επιτέλους τις πόρτες του για τους κατοίκους αυτό το Κέντρο Υγείας. Τι εγκαινιάζουμε όμως; Το ότι στελεχώνεται από 6 άτομα προσωπικό, 2 εκ των οποίων θα είναι γιατροί; Το ότι θα υπολειτουργεί;

Πότε θα γίνει η προκήρυξη των θέσεων και πότε θα στελεχωθεί πλήρως; Σε άλλα 10 χρόνια από σήμερα; Μέχρι τότε θα συνεχίσουμε να περιμένουμε τα ασθενοφόρα και να προσευχόμαστε για σωτηρία. Μέχρι τότε θα συνεχίσουν να πεθαίνουν άνθρωποι επειδή η γραφειοκρατία και η εξυπηρέτηση «των ημετέρων» θα υπερέχουν της ανθρώπινης ζωής και δυστυχώς, η Αθήνα θα βρίσκεται ακόμα μακριά. 

Και κάποιες εξηγήσεις:


Υποτίθεται πως τυπικά το έργο εγκαινιάζεται από τον υπουργό, μιας και ανήκει στην ΑΕΜΥ, την οποία και εποπτεύει και ζητά μια λίστα για να στείλει προσκλήσεις σε θεσμικούς φορείς και άλλους φορείς του τόπου. Πιστεύω πως οι περισσότεροι προσκεκλημένοι είναι κατ΄ υπόδειξη του κ. Πρίφτη και κάποιοι ενδεχομένως από το δήμο. Δεν πιστεύω ότι είναι πριβέ. Ακόμα και έτσι να είναι, ποιος θα μας εμποδίσει να μπούμε μέσα; Στο κάτω κάτω ο «αξιότιμος» κ. δήμαρχος μας καλεί στα εγκαίνια.

Τα ίδια που ισχύουν για τον υπουργό, ισχύουν και για την αγέλη των ανίκανων πολιτικάντηδων της περιοχής (βουλευτάδων και λοιπών). Η γιούχα θα είναι ότι πιο μαλακό θα νοιώσουν αν εμφανιστούν.

Τα τέλεια εγκαίνια θα ήταν να είχαμε πλήρως στελεχωμένο το Κέντρο Υγείας και να λειτουργούσε κανονικά από την πρώτη ημέρα.

Έστω κι έτσι, εγώ θα είμαι εκεί να πω ένα μπράβο και ένα μεγάλο ευχαριστώ σε αυτούς που μόχθησαν για αυτό το έργο, με πρώτο τον κ. Πρίφτη. Θα είμαι εκεί γιατί το Σάββατο ξεκινάει και κάτι καλό σε αυτόν τον τόπο, έστω κουτσουρεμένο. Είναι μια αρχή. 

Για τους υπόλοιπους θα είμαι εκεί για να φωνάξω, να διαμαρτυρηθώ και ελπίζω να μην προκληθώ. Ελάτε κι εσείς να κάνουμε αυτό το πρωινό γιορτή. 

Κι αν οι μαλάκες εμφανιστούν, θα τους υποδεχθούμε όπως τους αρμόζει…

και η είδηση για την απουσία του υπουργού από τα εγκαίνια, που τόσο στεναχώρησε τους κατοίκους της περιοχής από το athens.indymedia

Το σχέδιο της κυβέρνησης να δείχνουν τα κανάλια απόψε και αύριο, τον Λομβέρδο να χειροκροτείται από Κερατιώτες, απότράπηκε.
Ο Λομβέρδος επρόκειτο σήμερα στις 12:30 να εγκανειάσει τον Κέντρο Υγείας Κερατέας, καλεσμένος από τον πασόκο νέο Δήμαρχο της Λαυρεωτικής, Λεβαντή.
Το σχέδιο ξεκάθαρο, να δείχνουν τα κανάλια απόψε και αύριο τον υπουργό αυτής της κυβέρνησης να χειροκροτέιται από ανθρώπους (δυστυχώς βρέθηκαν μερικοί τέτοιοι) αυτού του "γαλατικού" χωριού που επί τεσσεράμισει μήνες προσπαθούσε να εκπορθήσει.
Τεράστιο το επικοινωνιακό κέρδος εν' όψει των κινητοποιήσεων της ερχόμενης εβδομάδας.
" Η Κερατέα χειροκροτεί τον Λομβέρδο", θα ήταν τίτλοι σε εφημερίδες και τρέιλερ στις ειδήσεις των καναλιών.
Αυτό λοιπόν δεν έγινε.
Μερικές αναρτήσεις στο διαδύκτιο τις προηγούμενες μέρες για την υποδοχή που ετοιμαζόταν, και η σθεναρή μας παρουσία την ώρα των εγκαινείων στον χώρο, τους οδήγησε στην απόφαση να μην τολμήσουν να στείλουν τον Λομβέρδο στη Κερατέα προς μεγάλη λύπη κάποιων κουστουμάτων και κάποιων κυριών με ψηλοτάκουνες γόβες που  περίμεναν να τον χειροκροτήσουν να εγκαινειάζει ένα έργο που η δαπάνη για την αγορά οικοπέδου, την κατασκευή και τον εξοπλισμό του, ήταν αποκλειστική προσφορά εύπορου Κερατιώτη.
Το μόνο μας παράπονο για την ματαίωση της παρουσίας του Λομβέρδου στη πόλη μας, είναι το γεγονός οτί τι θα κάνουμε όλα αυτά τα ληγμένα γιαούρτια.....