3 Μαΐ 2011

γιατρός στο Κρατητήριο γιατί το νοσοκομείο που εφημέρευε δεν είχε πλέον κρεβάτια για τους αρρώστους!!!!

(Η παράνοια των εξουσιαστών)

Αλήθεια ποιός λογικός άνθρωπος πιστεύει ότι για την τοποθέτηση ασθενών σε ράτζα όταν δεν υπάρχουν κρεββάτια φταίνε οι γιατροί που εφημερεύουν επί 24 ώρες συνεχόμενα με ωρομίσθιο πολλές φορές χαμηλότερο από αυτό των ανειδίκευτών εργατών;;;

Αλήθεια ποιός εισαγγελέας αποφασίζει την κράτηση εργαζομένου, επείδη το Ε.Σ.Υ. δεν έχει τη δυνατότητα νοσηλείας των πασχόντων σε συνθήκκες αξιοπρέπειας.

Αλήθεια γιατί φταίει η γιατρός για το χάλι του Ε.Σ.Υ. και δεν αναζητήθηκαν προς σύλληψη και για να οδηγηθούν στο αυτόφορο οι πραγματικοί και ηθικοί αυτουργοί της κατάστασης που βιώνουμε τόσα χρόνια, ασθενείς και γιατροί. (Διοικητής νοσοκομείου, Υ.Πε, καθώς και υφυπουργοί και υπουργοί;)

Πότε επιτέλους θα πληρώσουν οι πραγματικοί ένοχοι;;;


Η είδηση όπως μεταδόθηκε από τη: ναυαρχιδα, το Blog των υγειονομικών του Αττικόν (http://navarhida.blogspot.com/),




Η κατάσταση στο ΕΣΥ παίρνει πλέον ανεξέλεγκτες διαστάσεις

ΚΥΡΙΑΚΗ 1η ΜΑΪΟΥ: στη διάρκεια της εφημερίας στο Νοσοκομείο «ΑΤΤΙΚΟΝ» εξετάσθηκαν 900 ασθενείς και έγιναν 165 εισαγωγές. Τριάντα ασθενείς, ελλείψει κρεβατιών, μπήκαν σε ράντζα. Μία συνοδός ασθενούς που νοσηλεύονταν σε ράντζο πήγε στο αστυνομικό Τμήμα Χαϊδαρίου και μήνυσε τη συντονίστρια εφημερίας, επικαλούμενη «έκθεση ασθενούς σε κίνδυνο» και ο Εισαγγελέας έδωσε εντολή να συλληφθεί η γιατρός!


Η σύλληψη δεν έγινε τη νύχτα για να μη διαταραχθεί η εφημερία. ..Μόλις όμως τελείωσε η εφημερία η συνάδελφος συνελήφθη, κρατήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Χαϊδαρίου και προσήχθη το απόγευμα στην Ευελπίδων για να εκτελεστεί η διαδικασία του αυτόφωρου, παρά τα εντονότατα διαβήματα διαμαρτυρίας στα οποία προέβη η ΟΕΝΓΕ από την πρώτη στιγμή.

Ηθικός αυτουργός είναι αναμφισβήτητα ο κ. Λοβέρδος. Στοχοποίησε τους γιατρούς, ώστε να μετακυλήσει σ΄ αυτούς την ελεεινή κατάσταση των Νοσοκομείων και να τ΄ αποτελέσματα. Έντιμοι γιατροί βρίσκονται στο κρατητήριο ως κοινοί εγκληματίες.

ΔΕΥΤΕΡΑ 2 ΜΑΪΟΥ, 5.50μμ: Η συνάδελφος αφέθηκε ελεύθερη και ξεκίνησε προκαταρκτική εξέταση, ενώ οι γιατροί του ΑΤΤΙΚΟΝ αποφάσισαν να απέχουν αύριο από τα καθήκοντά τους και να εξετάσουν τη στάση τους σε Γενική Συνέλευση.
Σε εφημερία με 900 άτομα- Στο αυτόφωρο οδηγήθηκε γιατρός για ράντζο στο «Αττικό Νοσοκομείο»
-----------------------------------------------------------

Στο αυτόφωρο οδηγήθηκε γιατρός του Νοσοκομείου «Αττικόν» επειδή έβαλε καρκινοπαθή τελικού σταδίου σε «ράντζο» και όχι σε κανονική κλίνη.
Η σύλληψη έγινε τη Δευτέρα, ενώ το περιστατικό συνέβη αμέσως μετά τη λήξη της εφημερίας του Νοσοκομείου την Πρωτομαγιά.

Κατά τη διάρκεια της εφημερίας εξετάστηκαν 900 ασθενείς και έγιναν 165 εισαγωγές.
Κάποιοι ασθενείς ελλείψει κρεβατιών μπήκαν σε ράντζο. Συνοδός ασθενούς που τοποθετήθηκε σε ράντζο μετέβη στο Αστυνομικό Τμήμα Χαϊδαρίου και κατέθεσε μήνυση εναντίον της συντονίστριας εφημερίας, επικαλούμενος «έκθεση ασθενούς σε κίνδυνο».
Στη συνέχεια ο Εισαγγελέας έδωσε εντολή να συλληφθεί η γιατρός.
Η γιατρός προσήχθη το μεσημέρι της Δευτέρας στα δικαστήρια της Ευελπίδων για να εκτελεστεί η διαδικασία του αυτόφωρου.
«Αυτό συνέβη παρά τα εντονότατα διαβήματα διαμαρτυρίας στα οποία προέβη η ΟΕΝΓΕ από την πρώτη στιγμή» δηλώνει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας Δ. Βαρνάβας, ο οποίος κατηγορεί τον υπουργό Υγείας διότι «στοχοποίησε τους γιατρούς, ώστε να μετακυλήσει σ΄ αυτούς την ελεεινή κατάσταση των Νοσοκομείων».

------------------------------------------------------

Αττικόν: Ανέστειλαν τη λειτουργία του μετά τη δίωξη στη γιατρό

Αναστολή λειτουργίας του Αττικού Νοσοκομείου αποφάσισαν για την Τρίτη οι γιατροί, μετά τη σύλληψη της συναδέλφου τους, συντονίστριας εφημερίας, για έκθεση ασθενούς σε κίνδυνο κατά τη βραδινή εφημερία της Κυριακής.
Η συντονίστρια εφημερίας συνελήφθη μετά την καταγγελία που έγινε στο Αστυνομικό Τμήμα Χαϊδαρίου από συγγενή ασθενούς που νοσηλεύθηκε σ'' ένα από τα 30 ράτζα τα οποία είχαν μπει στο διάδρομο της Δ'' Παθολογικής Κλινικής του νοσοκομείου.
Σε βάρος της γιατρού, η οποία αφέθηκε ελεύθερη, σχηματίστηκε δικογραφία και διατάχθηκε περαιτέρω προανάκριση.
Οι γιατροί του Αττικόν θα πραγματοποιήσουν την Τρίτη γενική συνέλευση, προκειμένου ν'' αποφασίσουν την περαιτέρω στάση τους.
Εκρόσωποι του κλάδου καταγγέλλουν την κυβέρνηση και τονίζουν ότι δεν είναι δυνατόν να διώκεται γιατρός για τις ελλείψεις του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

---------------------------------------------


ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΓΙΑΤΡΩΝ Π.Γ.Ν. «ΑΤΤΙΚΟΝ» 2/5/2011

Ο κόμπος έφτασε στο χτένι μετά και την πρωτοφανή σύλληψη (!!!) εν ώρα καθήκοντος και μέσα στο νοσοκομείο της συναδέλφου που είχε το ρόλο της συντονίστριας εφημερίας, την προφυλάκισή της και την κράτηση της έως τις 6μμ (ενώ η συνάδελφος ήταν άυπνη επί 35ώρες).

Ως συνελεύσεις γιατρών και σωματείου εργαζομένων είχαμε εγκαίρως προειδοποιήσει την Πολιτική Ηγεσία του Υπ. Υγείας, τη διοίκηση της 2ης ΔΥΠΕ και τη Διοίκηση του νοσοκομείου για τους κινδύνους που εγκυμονούσε η αλλαγή του συστήματος εφημέρευσης σε συνδυασμό με την ασφυκτική πληρότητα του νοσοκομείου και τις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού. Τους παραπάνω κινδύνους άλλωστε περιγράφουν σε αποφάσεις τους και το Επιστημονικό και το Διοικητικό Συμβούλιο του νοσοκομείου.

Το Υπουργείο και τα ΜΜΕ προσπαθούν να μετακυλήσουν τις ευθύνες για τα προβλήματα του ΕΣΥ στους γιατρούς και στους εργαζόμενους και να στρέψουν τους ασθενείς απέναντι στους υγειονομικούς.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η σύλληψη της συναδέλφου έγινε έπειτα από μήνυση «αγανακτισμένης» συγγενούς ασθενούς που κατηγόρησε τη γιατρό συντονίστρια της εφημερίας γιατί έβαλε τον πατέρα της σε ράντσο, λες και ήταν δική της επιλογή!

ΚΑΙ βρήκε πρόθυμο τον εισαγγελέα, που μέσα σε δύο ώρες έβγαλε ένταλμα σύλληψης για το τρομερό έγκλημα…

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ:
Συμπαράσταση στη συνάδελφο, στη θέση της οποίας θα μπορούσε να βρίσκεται ο καθένας από εμάς.

Από εδώ και στο εξής κανένας γιατρός του νοσοκομείου δεν μπαίνει «συντονιστής εφημερίας». Αυτό είναι καθήκον του διοικητή, της ΔΥΠΕ και του Υπουργείου. Ο γιατρός δεν είναι «γραφείο κίνησης». Απαιτούμε να αναλάβει τις ευθύνες του ο Υποδιοικητής.

Προχωράμε σε μηνύσεις κατά της διοίκησης του Νοσοκομείου και της 2ης ΔΥΠΕ, καθώς και εναντίον του Υπ. Υγείας, που ενώ ήταν γνώστες της κατάστασης εδώ και καιρό δεν ενήργησαν για να προστατέψουν ασθενείς και υγειονομικούς.

Αναστολή λειτουργίας του νοσοκομείου για 24 ώρες την Τρίτη 3/5/11, (διακοπή τακτικών ιατρείων και προγραμματισμένων χειρουργείων) συγκέντρωση στο αίθριο στις 9πμ και νέα γενική συνέλευση.

Είμαστε αποφασισμένοι να κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις μας, όσο δεν εφημερεύουμε σε ασφαλείς συνθήκες. Απαιτούμε αναστολή του αποτυχημένου συστήματος εφημέρευσης έως την εξασφάλιση των προϋποθέσεων που θα καθιστούν την 24ωρη εφημερία ασφαλή.

Αποστολή Δελτίου Τύπου.

Καλούμε τους νοσοκομειακούς γιατρούς σε όλα τα νοσοκομεία να υπερασπιστούν τα δικαιώματά μας και να παλέψουν ενάντια στον πόλεμο λάσπης από Υπ.Υγείας και ΜΜΕ. Καλούμε την ΕΙΝΑΠ, την ΟΕΝΓΕ, τον ΙΣΑ να σταθούν δίπλα στους νοσοκομειακούς γιατρούς. Ζητούμε τη συμπαράσταση από φορείς της περιοχής.