11 Μαΐ 2011

11 Μάη συμμετέχοντας στην απεργία με το Κίνημα νέων ιατρών


Βρεθήκαμε σήμερα στους δρόμους Νέοι Ιατροί με το Kίνημα που δημιουργήσαμε προ 2μήνου. Μαζί με τον ΙΣΑ και την ΕΙΝΑΠ. Για τους περισσότερους από εμάς ήταν η πρώτη φορά που συμμετείχαμε σε κινητοποιήσεις, σε συγκεντρώσεις, σε πορείες… στο ΔΡΟΜΟ!

Πρώτη φορά, πρώτη εμπειρία… αρχικά αισθανθήκαμε αμήχανα ωστόσο λειτουργήσαμε ενστικτωδώς με αυθορμητισμό και προσπαθήσαμε να ενσωματωθούμε στο κλίμα της πορείας.
Χτες αργά μαζεύτηκαν άτομα για το πανό! Ένα πανό έχοντας τα σημάδια του πρωτάρη όσον αφορά το υλικό, το χρώμα αλλά και το σχεδιασμό!
Το σύνθημα στο πανό…

ΟΧΙ στην εξόντωση ιατρών και ασθενών

ΟΧΙ στη διάλυση του ΕΣΥ

με την υπογραφή του κινήματος και της ηλεκτρονικής μας διεύθυνσης.

 Στην πορεία αισθανθήκαμε την ανάγκη να φωνάξουμε, να δείξουμε πως μια γενιά ιατρών είναι απελπισμένη, οργισμένη με αβέβαιο μέλλον χωρίς καμιά προοπτική εργασιακή -προσωπική ...
Να δείξουμε πως αντιστεκόμαστε σε όλους αυτούς που σχεδιάζουν το μέλλον μας χωρίς οράματα, χωρίς σχεδιασμό χωρίς στόχο και προσανατολισμό, αλλά με προχειρότητα και καιροσκοπισμό.
Σε αυτούς που δεν ανέχονται τον διάλογο, την σύνθεση αλλά με αυταρχικό τρόπο προσπαθούν να στρέψουν την κοινωνία εναντίον μας να μας κλείσουν τα στόματα μας και να θάψουν τα όνειρα μας.

Η αντίδραση του κόσμου στο πέρασμα μας συγκινητική. Καταλάβαμε πως ο κόσμος έχει αισθητήρια και περιμένει από εμάς. Ο ίδιος κόσμος που μας συμπεριφέρεται πιεστικά και θεωρώντας μας υπεύθυνους για την κατάντια του ΕΣΥ σε κάθε εφημερία! Διαπιστώνει πως η μόνη του ελπίδα για το ΕΣΥ και το σύστημα υγείας δεν είναι οι καρεκλοκένταυροι, αλλά οι νέοι ιατροί ως άφθαρτοι, ειλικρινείς και τίμιοι που μπορούν να αλλάξουν τα δεδομένα!

Ο κόσμος περιμένει από εμάς, το είδαμε στο βλέμμα του, στο χειροκρότημα του, στις παροτρύνσεις του. Ήταν μοναδικό, μεγαλειώδες συναίσθημα η ενσωμάτωση με τους υπόλοιπους, εργαζόμενους του ΕΚΑΒ, Ιδιωτικών Θεραπευτηρίων, λοιπούς υγειονομικούς.

Τα συνθήματα που κυριάρχησαν και μας ένωσαν:

Γιωργάκη Λοβέρδο και όλη η συντεχνία… Θα σας χειρουργήσουμε χωρίς αναισθησία

Δεν έχουμε ιατρούς, ούτε και υλικά, τελειώσανε τα ψέματα Λοβέρδο μασκαρά.

Ελλάδα, Ελλάδα Δημοκρατία… θέλουμε Δημόσια και Δωρεάν υγεία.

Γιωργάκη Λοβέρδο ακούστε το καλά αυτά τα νομοσχέδια θα μείνουν στα χαρτιά

Αυτοί μιλάνε για κέρδη και ζημιές εμείς μιλάμε για ανθρώπινες ζωές.

Αφού καταλήξαμε στην πλατεία συντάγματος μαζί με τους εργαζόμενους το ΕΚΑΒ φωνάξαμε, βγάλαμε αναμνηστικές φωτογραφίες και με τα πρώτα δακρυγόνα μεταφερθήκαμε σε καφέ στου Ψυρρή όπου ανταλλάξαμε απόψεις – συμπεράσματα για την πρώτη συμμετοχή σε Απεργία.

Σίγουρα το μέλλον το ατενίζουμε αισιόδοξα και ήταν κοινή διαπίστωση πως ξεκινάει ένα ακομμάτιστο, πρωτοποριακό κίνημα δίκην χιονοστιβάδας που θα γιγαντωθεί για να φέρνει μόνο νίκες στο ιατρικό – κοινωνικό γίγνεσθαι.

Συνεχίζουμε την προσπάθεια συσπείρωσης και συνοχής του Ιατρικού κόσμου του υπό διωγμού και εν δυνάμει ανέργου, του παραμελημένου επιστημονικού κόσμου.

ΟΛΟΙ μαζί μπορούμε ας το αποδείξουμε…

ΟΧΙ μόνο για το μέλλον μας αλλά και την κοινωνία μας…