13 Μαΐ 2011

Ντου φοιτητων ιατρικης στο γραφειο του υφυπουργου Υγειας

ΑΠ ΤΗΝ ΠΙΣΩ ΠΟΡΤΑ ΦΥΓΑΔΕΥΤΗΚΕ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ

Σκηνές απείρου κάλλους διαδραματίσθηκαν λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι στο υφυπουργείο Υγείας. Φοιτητές ιατρικής που ήταν συγκεντρωμένοι και είχαν κλείσει την Αριστοτέλους έκαναν εισβολή στο κτίριο.

Και όχι μόνο αυτό. Οι φοιτητές επιχείρησαν να μπουν δια της βιας στο γραφείο του υφυπουργού Υγείας, Μιχάλη Τιμοσίδη την ώρα που εκείνος ήταν εκεί. Τότε άνθρωποι του υφυπουργού και η ασφάλειά του τον φυγάδευσαν εκτός υπουργείου από μια άλλη πόρτα.
Πηγή: Athens.indymedia

Και ενημέρωση με επιστολή προς τα Μ.Μ.Ε. από το Κι.Ν.Ι.

Κίνημα Νέων Ιατρών

Blog:http://medkinima.blogspot.com/

e-mail: medkinima@gmail.com
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 12 Μαΐου το μεσημέρι συγκέντρωση φοιτητών ιατρικής στο Υπουργείο Υγείας. Η αδιαλλαξία του υπουργείου επιβεβαιώθηκε για πολλοστή φορά αφού η ηγεσία του κρυβόταν κυριολεκτικά. Οι προπτυχιακοί συνάδελφοι για πολλή ώρα περιηγήθηκαν στους ορόφους του Υπουργείου, προσπαθώντας να βρουν - τον καθ’ ύλην αρμόδιο υφυπουργό !
Ως δια μαγείας εξαφανίστηκε και δεν υπήρχε κανείς για να δεχτεί τους φοιτητές. Γνωρίζουν πως η ιατρική σχολή τελεί υπό κατάληψη λόγω του προσχεδίου που σκοπεύουν να περάσουν το επόμενο διάστημα στη Βουλή. Ένα προσχέδιο νόμου όπου δημοσιεύθηκε Κυριακή των Βαΐων σε κυριακάτικη εφημερίδα κι ενώ τα συλλογικά μας όργανα δεν ενημερώθηκαν ποτέ και από κανέναν. Ένα προσχέδιο όπου ακυρώνει χρόνια ολόκληρα συναδέλφων που αναμένουν για την έναρξη ειδικότητας όντας στην ανεργία. Χωρίς σχεδιασμό, χωρίς καμία προοπτική, αντιγράφοντας επιφανειακά και κακέκτυπα συστήματα άλλων χωρών.
Καταγγέλλουμε την αδιαλλαξία όλης της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και τους καλούμε να λάβουν σοβαρά υπόψη, τους αυριανούς θεράποντες ιατρούς της χώρας.
Λόγω επικείμενων συγχωνεύσεων και μείωση κλινών έχουν ξεκινήσει την κωλυσιεργία των διορισμών. Αυτοί θεωρούν ως λύση τις εξετάσεις, εμείς αντιπροτείνουμε αύξηση των θέσεων ειδικότητας και αναδιοργάνωση των δομών του ΕΣΥ. Θα το αντιληφθούν και οι ίδιοι πως οι εξετάσεις θα είναι περιττές αν γίνουν οι απαραίτητες βελτιώσεις.
Ωστόσο αυτοί το προσεγγίζουν τεχνοκρατικά εμείς στην πραγματική του διάσταση διότι είμαστε οι στυλοβάτες του ΕΣΥ δουλεύοντας πολλαπλάσιες ώρες από ότι οι ίδιοι.

Κίνημα Νέων Ιατρών