24 Φεβ 2011

Αλήτες Λερες Εργατοπατέρες

-Τι κι αν όλος ο ιατρικός κόσμος έχει ξεσηκωθεί ενάντια στις επιλογές του υπουργείου και της κυβέρνησης του μνημονίου, που θέτουν τον ιατρικό κλάδο στο τοίχο..

-Τι και αν σχεδιάζεται από το υπουργείο ο γιατρός της Π.Φ.Υ να πρέπει να βλέπει όλους τους ασφαλισμένους στο ιατρείο του με μισθό από 600 εως 1200 ευρώ το μήνα, όταν το μέσο ενοίκιο είναι 500 ευρώ, βάλε και καμμιά 100 ευρώ τα έξοδα συντήρησης και 240 το ΤΣΑΥ (και μη σκεφτεί κανείς ότι θα συνεχίσει το σημερινό καθεστώς όπου ο ίδιώτης γιατρός βλέπει για ενα δίωρο τους ασφαλισμένους του ταμείου του και μετά όλα τα υπόλοιπα περιστατικά σε ιδιωτική βάση, γιατί με το νέο σύστημα δεν θα υπάρχουν ουσιαστικά ασφαλισμένοι άλλων ταμείων εκτός του ενιαίου)..

-Τι κι αν ετοιμάζεται πετσόκομμα των μισθών στο δημόσιο τομέα αφου τα επιδόματα που θα κοπούν είναι ο μισός μισθός και έτσι ο ειδικευόμενος για παράδειγμα θα φτάσει με τα σημερινά δεδομένα να πέρνει καθαρα μόνο 750-800 ευρώ από τα 1200 που πέρνει σήμερα..

-Τι κι αν η κρίση έχει χτυπησει την πόρτα όλων μας με τα έξοδα επιβίωσης να αυξάνονται αλματοδώς συνέχεια...

-Τι κι αν παραμένουν απλήρωτες εφημερίες 6 μηνών σύμφωνα με το νέο νόμο που ψηφίστικε το καλοκαίρι...

- Τι κι αν το πάρτυ των μεγαλοεργολάβων και των τραπεζών συνεχίζεται αμείωτο εν μέσω της κρίσης...

Τι κι αν αυτά είναι μόνο η αρχή σε όσα θα ακολουθήσουν τα επόμενα χρόνια...

Κι όμως ενω όλος ο ιατρικός κλάδος βρίσκεται στο πόδι με αποκορύφωμα την κατάληψη του υπουργείου υγείας λίγες μονο μέρες νωρίτερα και εντάσεις στην περιφέρεια όπως με την χθεσινή κατάληψη της ΔΥ.Π.Ε. Κρήτης από ειδικευόμενους του Βενιζελείου που είναι απλήρωτοι ακόμα και από τις τακτικές τους αποδοχές εδώ και 15 ημέρες.....

ΚΙ ΟΜΩΣ.....
Ακόμα και τώρα που και όργανα του ιατρικου κλάδου που χρόνια κοιμούνταν το ύπνο του δικαίου δείχνουν να κινούνται, κάποιοι μεγαλοσυνδικαληστες συνεχίζουν να παίζουν παιχνίδια στην πλάτη μας.

Ο Π.Ι.Σ. γράφοντας στα παλιά του τα παπουτσια τις αποφάσεις των κατά τόπους ιατρικών συλλόγων, η αρχισυνδικαλήστες της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ και η ένωση των διευθυντών ΕΣΥ πήγε στον προσχηματικό διάλογο που κάλεσε ο Υπ. Υγείας για να δικαιολογήσει την επερχόμενη λέλαπα των νομοσχεδίων που κυοφορεί ανάντια σε γιατρούς και ασθενείς...

ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΦΤΥΣΤΕ ΤΟΥΣ....