11 Μαρ 2012

34 μέρες απεργία πείνας – Δεν κράτησαν στο Τζάννειο τον Μοχάμεντ-Αλι Καϊμπίς

Στο Τζάνειο μεταφέρθηκε σήμερα το απόγευμα ο Μοχάμεντ-Αλι Καϊμπίς που σήμερα βρίσκεται  στην 34η μέρα απεργία πείνας.

Η μεταφορά στο νοσοκομείο έγινε την ώρα του επισκεπτήριου, για να εμποδιστεί ο απεργός πείνας να έχει επαφή με τους δικούς του ανθρώπους. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι σύντροφοι αφέθηκαν να περιμένουν για περισσότερο από μια ώρα στο Αλλοδαπών, χωρίς να τους λένε για τη μεταφορά στο νοσοκομείο. Οταν τους είπαν ότι το επισκεπτήριο δεν μπορεί να γίνει, προσποιούνταν ότι δεν ξέρουν σε ποιο νοσοκομείο μεταφέρθηκε ο απεργός πείνας. Αυτό μπορέσαμε να το πληροφορηθούμε ψάχνοντας μόνοι μας, μέσω αλληλέγγυων γιατρών.

Οι εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε ο Μοχάμεντ-Αλι Καϊμπίς στο Τζάνειο έδειξαν πολύ χαμηλό ζάχαρο. Ομως, παρά τον ορατό κίνδυνο κάποιου υπογλυκαιμικού σοκ, ο απεργός πείνας δεν κρατήθηκε στο νοσοκομείο.
Ο ίδιος κατέστησε και πάλι σαφές στους γιατρούς ότι δεν θα δεχτεί να του βάλουν ορό.
Από τη μεριά μας καλούμε σε νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη Διεύθυνση Αλλοδαπών, την Τρίτη, στις 4 το απόγευμα.

Επίσης, καλούμε όλους τους ελεύθερα σκεπτόμενους ανθρώπους να κατακλύσουν με τηλεφωνήματα, φαξ και e-mails το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, απαιτώντας από την πολιτική ηγεσία να σταματήσει να κρύβεται πίσω από την Αστυνομία. Να πάρει θέση άμεσα, να αποκαταστήσει όλα τα δικαιώματα του Μοχάμεντ-Αλι Καϊμπίς και να τον αφήσει ελεύθερο.

Τηλεφωνικό Κέντρο : 210-6977000
Γραφείο Τύπου
Τηλ: 210-6977505, 210-6924558
Fax: 210-6929764
Email: pressoffice@yptp.gr

Ανοιχτό Μέτωπο για την Υπεράσπιση των Δικαιωμάτων των 300 Απεργών Πείνας