2 Μαΐ 2011

Συνεχίζονται οι καταγγελίες για ελλείψεις υγειονομικού υλικού.

Στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας οι ασθενείς αναγκάζονται να φέρουν μέχρι και σεντόνια από το σπίτι τους. Σύμφωνα με τον διευθυντή της Β' Παθολογικής Κλινικής, Χρήστο Δρακούλη, οι ελλείψεις που κατά καιρούς υπάρχουν αφορούν από απλά υλικά όπως οι ουροσυλλέκτες, έως πολύ σημαντικά, όπως για παράδειγμα οι δακτύλιοι που προλαμβάνουν την αιμορραγία στους κυρωτικούς ασθενείς με κιρσούς οισοφάγου γ' βαθμού. Οι δακτύλιοι έχουν παραγγελθεί εδώ και 4 μήνες κι ακόμη δεν έχουν έρθει, επισήμανε ο γιατρός, προσθέτοντας ότι το περιορισμένο στοκ του νοσοκομείου αξιοποιείται μόνο για τις ανάγκες της εφημερίας, δηλαδή αφού κάποιος αιμορραγήσει και χρειαστεί να μεταφερθεί ως επείγον περιστατικό.

Σε άλλη περίπτωση, ασθενής που είχε πέτρα στο χοληδόχο πόρο και έπρεπε να κάνει ενδοσκόπηση για να την αφαιρέσει, περίμενε τα υλικά δέκα μέρες. Μετά από αυτό το διάστημα, τα υλικά ήταν ακόμη στη φάση των προσφορών, με αποτέλεσμα η ασθενής τελικά να πάει στον ιδιωτικό τομέα...

Στο Τζάνειο, οι γιατροί αναγκάζονται να χρησιμοποιήσουν ακατάλληλα ράμματα σε πολλές επεμβάσεις, με αποτέλεσμα να μη γίνεται πάντα σωστή επούλωση και σύγκλιση των τραυμάτων και να προκαλούνται ουλές στους ασθενείς ή ακόμη χειρότερα να υποτροπιάζουν. Σύμφωνα με γιατρούς του νοσοκομείου, στο χειρουργείο παρουσιάζονται κατά διαστήματα ελλείψεις σε γάζες, γάντια, ράμματα κλπ. Επίσης, υπάρχει έλλειψη σε σταγονομετρικές συσκευές, επιθέματα για τις κατακλίσεις, ενώ πρόσφατα έλειπαν αναπνευστήρες ή φίλτρα αναπνευστήρων και παλιότερα δεν υπήρχαν φίλτρα για αιμοκαθάρσεις. Οι ελλείψεις τον τελευταίο ενάμιση μήνα αφορούν από φάρμακα και υλικά απαραίτητα για τη ΜΕΘ, μέχρι κρέας, το οποίο για μεγάλο χρονικό διάστημα απουσίαζε από το μενού των ασθενών.

Πηγή : http://www.rizospastis.gr/story.do?id=6218662&publDate=28/4/2011