11 Μαΐ 2011

Διαδηλωτης της απεργίας χαροπαλεύει στο Γ.Κ. Νίκαιας (Ανεπιβεβαίωτη από επίσημες πηγές αλλά διασταυρωμένη από συναδέρφους)

Συμφωνα με ανεπιβεβαίωτες (από επίσημες πηγές) πληροφορίες, αλλά που διασταυρώνονται από τουλάχιστον 2 συναδέρφους, ο τραυματίας στο Γ.Κ. Νίκαιας από γκλόμπ μπάτσου είναι σε αρκετά κρίσιμη κατάσταση μετά το Χειρουργείο (αναφέρονται ανισοκορία και επισκληρίδιος αιμοραγία κατά την προσελευση η οποία σταμάτησε μετά το Χειρουργείο).

Παραμένει διασωληνωμένος σε κρίσιμη κατάσταση.

Υπάρχουν μη διασταυρωμένες πληροφορίες επίσης για μια γυναίκα στον Ευαγγελισμό με σπληνεκτομή μετά τα επεισόδια

Τέλος μόνο για το Γ.Κ. της Νίκαιας αναφέρονται τουλάχιστον 30 τραυματίες από την πορεία

edit ώρα 20:46 ενημέρωση

Ανακοίνωση Τοπικής Επιτροπής ΕΙΝΑΠ Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας
11/5/2011
Σήμερα γίναμε μάρτυρες της ατέλειωτης και ασύλληπτης βαρβαρότητας που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση των μνημονίων προκειμένου να καταστείλει κάθε υγιή αντίδραση πολίτη που αντιστέκεται στα σχέδια που απεργάζεται το ξένο και ντόπιο κεφάλαιο και εφαρμόζουν πιστά οι υπηρέτες τους στη χώρα.


Δεκάδες τραυματισμένοι – χτυπημένοι από τα ΜΑΤ διαδηλωτές διακομίστηκαν με το ΕΚΑΒ ή ήλθαν μόνοι τους στο νοσοκομείο μας. Οι περισσότεροι με θλαστικά τραύματα στο κεφάλι. Ανάμεσά τους 30χρονος διαδηλωτής που διακομίστηκε σε βαριά, προθανάτιο κατάσταση, με ανισοκορία και τεράστιο επισκληρίδιο αιμάτωμα. Αυτήν τη στιγμή χειρουργείται από συναδέλφους μας που αγωνίζονται να σώσουν τη ζωή του.
Καταγγέλλουμε την αστυνομική αυθαιρεσία και βαρβαρότητα.
Καταγγέλλουμε όλα τα μέλη της Ελληνικής Κυβέρνησης και τον πρωθυπουργό της χώρας για την δολοφονική απόπειρα ενάντια στον συγκεκριμένο συμπολίτη μας που είναι σε βαριά κατάσταση και κινδυνεύει η ζωή του, αλλά και ενάντια σε όλους τους άλλους διαδηλωτές.
Η βία και η καταστολή ενάντια στο λαό που αντιστέκεται έχουν κοντά ποδάρια.
Η κυβέρνηση, με την ασύστολη τακτική του βιασμού όλων των λαϊκών δικαιωμάτων που είναι απαραίτητα για την επιβίωση, αλλά και με την ωμή άσκηση βίας που άμεσα απειλεί τις ζωές συμπολιτών μας, το μόνο που καταφέρνει είναι να μεγαλώνει το πείσμα και την απόφαση που έχουμε πάρει να αγωνιστούμε μέχρις εσχάτων για να έχει ο λαός μας ψωμί, παιδεία και ελευθερία.
Δεν θα ησυχάσουμε μέχρις ότου τιμωρηθούν οι ένοχοι της δολοφονικής απόπειρας! Δεν θα ησυχάσουμε μέχρις ότου κερδίσει ο λαός μας όλα όσα δικαιούται!