12 Ιουλ 2011

4ωρη στάση και συγκέντρωση την Πέμπτη 14/7 ενάντια στο κλείσιμο του νοσοκομείου πατησίων

ΕΙΝΑΠ: 4ωρη στάση εργασίας την Πέμπτη 14/7/11 στις 11-15.00 και συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας στις 12 το μεσημέρι της ίδιας ημέρας.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα, 6/7/11
(προς τους υγειονομικούς συντάκτες)
ΣΕ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ «ΣΟΦΩΝ» ΛΥΣΕΩΝ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ επιχείρησε μια πρώτη εκτίμηση των κυβερνητικών μέτρων περί συγχωνεύσεων και αναδιαρθρώσεων στο ΕΣΥ. Από αυτά, κάποια εξαγγέλθηκαν από τον κ. Λοβέρδο στις 29/6/11, κάποια άλλα έχουν ήδη νομοθετηθεί στα άρθρα 66 και εξής του πρόσφατου νόμου περί μεταμοσχεύσεων και κάποια άλλα ήδη εφαρμόζονται (κυρίως όσον αφορά τη συγχώνευση νοσοκομείων ΙΚΑ με νοσοκομεία ΕΣΥ).
Κατ’ αρχήν επισημαίνουμε τα εξής:
  1. Το κριτήριο με βάση το οποίο διαμορφώνονται τα κυβερνητικά μέτρα δεν είναι κάποιος υγειονομικός χάρτης, όπως ομολογείται στις σελίδες 30 και 31 του κυρίως κειμένου, είναι η εξοικονόμηση χρημάτων από τις εφημερίες των γιατρών, τις βάρδιες του νοσηλευτικού προσωπικού, τα φάρμακα και τα υλικά.
  2. Τα στοιχεία που επικαλείται το Υπουργείο ή είναι λάθος ή είναι ελλιπή ή πολλές φορές δίνονται διαφορετικά στοιχεία για το ίδιο αντικείμενο σε διαφορετικές σελίδες του ίδιου κειμένου ή αντιστοιχούν μόνο σε ένα συγκεκριμένο μήνα, ώστε η πληρότητα να εμφανίζεται πολύ χαμηλότερη από την πραγματική.
  3. Κραυγαλέο παράδειγμα για τις προθέσεις των κυβερνώντων είναι τα μέτρα για τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Εκεί επιχειρείται μια απίστευτη λαθροχειρία με τα στοιχεία (θεωρούνται λειτουργούντα τα κρεβάτια που από χρόνια είναι κλειστά, λόγω έλλειψης νοσηλευτικού προσωπικού), ώστε να εμφανιστούν δήθεν κενά σε μόνιμη βάση το 10-20% των κλινών ΜΕΘ στο λεκανοπέδιο. Και αυτό από τη στιγμή που η χώρα μας από χρόνια έχει το θλιβερό προνόμιο να διατηρεί επίσημη λίστα αναμονής διασωληνωμένων ασθενών!

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 14/7/2011 ώρα 19:00 στο σταθμό του ΗΣΑΠ Άνω Πατήσια (Αγία Βαρβάρα).

ΣΩΜΑΤΕΙΟ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΑΤΗΣΙΩΝ 
ΨΗΦΙΣΜΑ
Μέσα στον καταιγισμό των άγριων μέτρων που επιβάλλονται δρομολογείται και το κλείσιμο του Γενικού Νοσοκομείου Πατησίων.
Η γενική συνέλευση  των εργαζομένων του Νοσοκομείου  στις 7/7/2011 αποφάσισε τα παρακάτω:
«Διαφωνούμε με τις ανακοινώσεις και τις αλλαγές που προτείνει το Υπουργείο Υγείας για το Νοσοκομείο μας.                                 
     Απαιτούμε την ανάπτυξη του Νοσοκομείου χωρίς κατάργηση καμιάς κλίνης και κανενός τμήματος.                                                                         
Το Γενικό Νοσοκομείο Πατησίων εξυπηρετεί ανάγκες μεγάλου τμήματος πληθυσμού κατά την τακτική  λειτουργία του  και κατά τις εφημερίες.»
Κατόπιν αυτών καλούμε  τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου  και τους κατοίκους της περιοχής σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 14/7/2011 ώρα 19:00  στο σταθμό του ΗΣΑΠ Άνω Πατήσια (Αγία Βαρβάρα).

                                                   Σωματείο εργαζομένων Γ.Ν.Πατησίων

Πηγή: http://nosokomiopatision.blogspot.com/