29 Νοε 2011

Κινητοποίηση σήμερα στο νοσοκομείο "Αλεξάνδρα"

 Κινητοποίηση που βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την ώρα στο Νοσοκομείο “Αλεξάνδρα” συνδιοργανώνουν οι Γιατροί και εργαζόμενοι στο ΓΝΑ «Αλεξάνδρα», οι Επιτροπές Αγώνα “ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ” , η Πρωτοβουλία γυναικών ενάντια στο χρέος και τη λιτότητα, η Κίνηση «Ανοιχτής Πόλης», οι Πολιτιστικές Ομάδες Δήμου Ζωγράφου και το Συντονιστικό σωματείων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Εναντιωνόμαστε στα σχέδια ιδιωτικοποίησης της υγείας. Δεν πληρώνουμε τα χαράτσια.


ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑΤΡΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ Γ.Ν.Α. «ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ»

Η κοινωνία μας βρίσκεται σήμερα στο χείλος της αβύσσου. Τα χαμηλόμισθα κοινωνικά στρώματα έχουν εξαθλιωθεί, εκατοντάδες χιλιάδες άνεργοι έχουν πεταχτεί κυριολεκτικά στο δρόμο, με μοναδική συντροφιά το σκύλο τους. Οικογένειες δεν έχουν να βάλουν στο τραπέζι ούτε ένα πιάτο φαγητό και τα παιδιά λιποθυμούν απ’ την πείνα στα σχολεία. Οι άνθρωποι καταφεύγουν στους «ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ» για τα θέματα υγείας τους –και όχι μόνο– ενώ τα νοσοκομεία παραδίδονται σταδιακά στην ιδιωτική πρωτοβουλία. Η δημόσια και δωρεάν υγεία έχει πια σχεδόν καταργηθεί. Γίνονται ενοποιήσεις, μετακινήσεις κλινικών, προσωπικού, συγχωνεύσεις νοσοκομείων και δομών πρόνοιας. Κλίνες παραδίδονται στις ιδιωτικές εταιρείες και εξωτερικά ιατρεία στους ιδιώτες. Τα εργαστήρια των νοσοκομείων πρακτικώς καταργούνται, γιατί οι εξετάσεις δίδονται «φασόν» στον ιδιωτικό τομέα. Γίνονται περικοπές στα μισθολόγια, στις εφημερίες, περικοπές στις συντάξεις και στο εφ’ άπαξ. Οι προσλήψεις κυρίως των νέων γιατρών αναστέλλονται. Στους απόφοιτους ιατρικής βάζουν φραγμούς στις ειδικότητες και οι νέοι μας παίρνουν το δρόμο της ξενιτιάς. Τα υλικά που χρησιμοποιούνται για τα χειρουργεία και τις εμφυτεύσεις είναι επικίνδυνα και κακής ποιότητας.

Οι στρατηγικοί στόχοι τους είναι να διώξουν τους νέους γιατρούς στο εξωτερικό, να βγάλουν τους έμπειρους γιατρούς στην εφεδρεία καταργώντας τις οργανικές θέσεις και μη κάνοντας νέες προσλήψεις και να παραδώσουν τις κλίνες των τμημάτων, τα εργαστήρια και τα εξωτερικά ιατρεία στην ιδιωτική πρωτοβουλία. Επίσης στρατηγικός στόχος είναι η συρρίκνωση και καταστροφή των αποθεματικών των υγειών ταμείων, ώστε να πεταχτούν οι εργαζόμενοι στο δρόμο με μηδενικές συντάξεις και μηδενικό εφ’ άπαξ.

Συγκεκριμένα, στο ΓΝΑ «Αλεξάνδρα», οι άνεργες και ανασφάλιστες γυναίκες δεν μπορούν πια να γεννήσουν δωρεάν, ενώ αυτές που έχουν ταμεία πρέπει να βάλουν το χέρι βαθειά στην τσέπη με τον τριπλασιασμό των νοσηλίων και αναπροσαρμογή των εργαστηριακών εξετάσεων.

Οι εργαζόμενοι του ΓΝΑ «Αλεξάνδρα», μπαίνουν στην προσυνταξιοδοτική εφεδρεία – απόλυση όλων των κλάδων και όλων των βαθμίδων.  Όσοι μείνουν θα πρέπει να παίξουν το παιχνίδι του ποντικού και της γάτας με τις διοικήσεις των νοσοκομείων. Δηλαδή:

    Να ξεσκεπάζεται καθημερινά κάθε μη πρόσληψη νέου συναδέλφου, κάθε εργασιακή εφεδρεία εργαζόμενου, κάθε τύπου περικοπή μισθών – εφημεριών, κάθε τύπου κατάργηση κλινικών, συγχώνευση, προσπάθεια δημιουργίας εφημερίας τομέα.
    Να ξεσκεπάζεται κάθε απόπειρα ιδιωτικοποίησης στις κλίνες, στα εργαστήρια, στα εξωτερικά ιατρεία.

Συγκεκριμένα στο ΓΝΑ «Αλεξάνδρα»

κανείς φτωχός, άνεργος, εξαθλιωμένος, ανασφάλιστος δεν θα πληρώσει.

Δωρεάν γέννα στο ΓΝΑ για όλες τις γυναίκες, άπορες, άνεργες, ανασφάλιστες.

Η επιτροπή αγώνα πρέπει να είναι κοντά στην κοινωνία μαζί με τους ανθρώπους που υποφέρουν ψυχικά, σωματικά, απ’ τη βίαιη αλλαγή της κοινωνικής διαστρωμάτωσης. Δίνουμε ρητή υπόσχεση, ότι η παρουσία μας θα είναι καθημερινή συμπαράσταση στον άνθρωπο.

    Δεν θα τους αφήσουμε να περάσουν τα σχέδια ιδιωτικοποίησης στον τομέα «υγεία».
    Δεν θα τους αφήσουμε να υλοποιήσουν τις εργασιακές εφεδρείες και να βγάλουν τα πλάνα που το διεθνές κεφάλαιο και το τραπεζικό σύστημα επιβάλουν.
    Δεν θα τους αφήσουμε να εξαθλιώσουν άλλο την κοινωνία μας.
    Θα παλέψουμε μέχρι τελικής εξόντωσης. «Ή ΕΜΕΙΣ Ή ΑΥΤΟΙ».
    Θα σταθούμε μαζί με τα κοινωνικά κινήματα δίπλα στον άνθρωπο για να μην πληρωθούν τα χαράτσια.

Δηλώνουμε ότι το μόνο πράγμα που έχουμε να δώσουμε στους συνανθρώπους μας είναι η καρδιά μας. Και αυτή θα την προσφέρουμε καθημερινά και αποφασιστικά.

  Επιτροπή Αγώνα



-    Γιατροί και εργαζόμενοι στο ΓΝΑ «Αλεξάνδρα»

-    Πρωτοβουλία γυναικών ενάντια στο χρέος και τη λιτότητα

-    Κίνημα «Δεν Πληρώνω»

-    Κίνηση «Ανοιχτής Πόλης»

-    Πολιτιστικές Ομάδες Δήμου Ζωγράφου

-    Συντονιστικό σωματείων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα

πηγή: www.denplirono.info