18 Φεβ 2012

Τα νέα της κατάληψης του υπ. Υγειας - Μέρα 9η

Για ένατη ημέρα οι εργαζόμενοι στην Ψυχική Υγεία και την Ειδική Αγωγή βρισκόμαστε στην κατάληψη των εργαζομένων στο χώρο του Υπουργείου Υγείας. Σήμερα, οι εργαζόμενοι του υπουργείου, ύστερα από τη συμπόρευσή τους στην απόφασή μας για τη δημιουργία πανυγειονομικού συντονιστικού, αποφάσισαν να ανανεώσουν και τη δική τους απόφαση για κατάληψη μέχρι την Τρίτη, οπότε και θα κάνουν νέα συνέλευση.

Το κάλεσμά μας είναι διαρκές σε συναδέλφους από όλους τους χώρους Υγείας να στηρίξουν έμπρακτα με την παρουσία τους την κατάληψη, καθώς υπάρχει πάντα ανάγκη για ενίσχυση των βαρδιών!

Αύριο το βράδυ στις 9.00 προσκαλούμε συναδέλφους από όλους τους χώρους Υγείας να συναντηθούμε στο χώρο της κατάληψης του υπουργείου, να γνωριστούμε και να περάσουμε μαζί το βράδυ, διοργανώνοντας συμμετοχικό φαγοπότι! Όποιος θέλει και μπορεί να μαγειρέψει κάτι, ας φέρει ό,τι μπορεί να μοιραστούμε και να διασκεδάσουμε μαζί, δείχνοντας αλληλεγγύη στην πράξη κι ανταποκρινόμενοι στις ανάγκες της εποχής μας.

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να παρακολουθήσετε αποσπάσματα από τη μαζική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου, με στόχο τη δημιουργία ενός Πανυγειονομικού Συντονιστικού. Εκτός από την Ψυχική Υγεία και την Ειδική Αγωγή, συμμετείχαν εργαζόμενοι και εκπρόσωποι σωματείων από το χώρο της Αντιμετώπισης της Εξάρτησης, Δημόσιων Νοσοκομείων, Ιδιωτικών Κλινικών, Υπουργείου Υγείας, Ληπτών Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας και Πρόνοιας, Ατόμων με Αναπηρία, εκπρόσωπος του Ιατρικού Συλλόγου καθώς και εκπρόσωποι Οικογενειών και Συγγενών από το χώρο της Ψυχικής Υγείας και της Απεξάρτησης.
πηγή: Συντονισμός δράσης ενημέρωσης - κινητοποιήσης των εργαζομένων σε φορείς
και δομές ψυχικής υγείας - πρόνοιας και κατά των εξαρτήσεων