8 Φεβ 2012

Αυγά στο διοικητη του νοσοκομείου Ρεθύμνου από γιατρούς…

Ηρθε η επανάσταση;;;

Και ξάφνου οι ωρες των φιλικών συνεδριάσεων των συνδικαλιστών με τον διοικητη του νοσοκομείου Ρεθύμνου τελείωσαν.. Αρχίσανε τα αυγά!!
Εφτασε στο χτένι ο κόμπος με τις απλήρωτες εφημερίες από 3μήνου και εξεγέρθηκαν ακόμα και οι βολεμένοι;;;;


Κανείς δεν αμφιβάλλει για οσα ζούμε τον τελευταίο καιρό εχουν φτασει όλους μας στα άκρα..Ελάχιστοι είναι πια αυτοί που δεν καταλαβαίνουν την πολιτική κατάσταση και τη βία που ασκούν σε ολοένα και μεγαλύτερα στρωματα της κοινωνίας οι κάθε λογης εξουσιαστες (Τροικα, οικονομικα συμφέροντα, κυβερνηση κοκ)

Ετσι στο κομματι της πολιτικής κριτικής που έχουν σαν υπόβαθρο τέτοιες πράξεις δεν θα μπορούσαμε στο να είμαστε απόλυτα συμφωνοι. Αυτό όμως τόσο απέναντι στον εκπρόσωπο του υπουργείου υγείας στο κάθε νοσοκομείο που εφαρμόζει την πολιτική λιτότητας, όσο και απέναντι στον εκπρόσωπο της διευθυνσης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, στον προιστάμενο της εφορίας, στο δημαρχό (που τυχαίνει να είναι και από το ίδιο κομμα με την κυβέρνηση,) στο κάθε ντόπιο βουλευτη, στον κάθε πολιτευτη πολιτευτη που στηρίζει αυτές τις πολιτικές, στον κομματάρχη, στο νομάρχη κ.ο.κ.
Αυγοβολή λοιπόν σε όλους αυτους…ναι ή όχι;;;;

Αν οι κυριοι της ΕΓΕΣΥ Ρεθύμνου ήταν επαναστάτες-ακτιβιστες θα έπρεπε να το βλέπαμε καιρό τώρα…Δεν το είδαμε όμως ποτέ..

Απλήρωτοι εχουμε βρεθεί και στο παρελθόν (με τους διοικητες να πληρωνονται αυτοί)..και να μην κανουν και τίποτα για να πληρωθούμε..
κανείς όμως δεν τους πέταξε αυγά, 
Αρκετοι διοικητες εφτασαν στο σημείο να μας πάνε στον εισαγγελέα, γιατί αποφασίσαμεσαν ειδικευόμενοι να κάνουμε επίσχεση.. Κανείς από την ΕΓΕΣΥ δεν τους πέταξε αυγα..Το αντίθετο μάλιστα...

Οταν ηρθε ο υπουργός υγείας προ ετους στο νοσοκομείο κανείς δεν του πέταξε αυγα, αλλά εγινε απλά συζήτηση..(με ποιόν;;;;; Μ ε τον κυριο υπαίτιο της κατάστασης).Ηταν 1-2 μόνο άτομα που τότε πίεζαν για δεσμέυσεις...Αυγά όμως σε καμμια περίπτωση δεν ερίφθησαν...

Το ότι πετάξαν αυγά τώρα δεν είναι λίγο περίεργο;;;
Μηπως οι λόγοι είναι κατι παραπάνω από πολιτικοι και φτάνουν στο πεδίο της προσωπικής αντιπαράθεσης;;;

Ο συγκεκριμένος διοικητης έχει γίνει προσπάθεια να αποπεμφθεί περίπου 2-3 φορές τουλάχιστον με διαδικασιες κάτω από το τραπέζι, (όχι μόνο από ανθρώπους της ΕΓΕΣΥ, αλλά από το γενικότερο ιατρικό προσωπικό του νοσοοκομείου -Πασοκοαριστερα- που στηρίζει και την ΕΓΕΣΥ) ακριβώς γιατί δεν τους κάνει τα χατήρια (Δεν θέλω να ανοίξω το θέμα του ποια χατηρια τους έκαναν οι προηγούμενοι γιατι θα γράφω κανα 3ωρο…).

Ακολουθεί όπως όλοι οι διοικητες (σχολείων, τραπεζών, εφοριών κοκ) πιστά τις οδηγίες του υπουργείου και είναι ένα πιόνι του Υποργού Υγείας και σε αυτό μπορείς να του προσάψεις πάρα πολλά.
Ταυτόχρονα έκανε πολλά καλά (ορθόδοξα ή ανορθόδοξα) που οι προηγούμενοι δεν περνούσε καν από το μυαλό να κανουν….κατηγορήθηκε και για αυτά…
Το γεγονός της μη Ρεθυμνιώτικης καταγωγής του είναι αυτό που τον κάνει να διαφέρει από τους εως τωρα διοικητες και αυτό εχει ξεβολέψει πολλούς εκει μεσα, (δεν τον στηρίζει καλά καλά ουτε η τοπική του ΠΑΣΟΚ).

Η κόντρα του διοικητη με το διαυθυντή ιατρικής υπηρεσίας για τις εφημερίες, είναι μια κόντρα που δεν θα αργουσε να ξεσπάσει, αφού ο συγκεκριμένος οδοντίατρος (δηλώνει και αριστερός κατα τα λοιπά) είναι ενας εκ των καλά βολεμένων του νοσοκομείου.. Και όσο το βόλεμα δεν διαταρασσόνταν όλα ώραία και καλά και σε καμμια ρήξη μεχρι σημερα με παλαιότερους διοικητες, όταν εφημέρευαν όλοι παρέα από το σπίτι.. 
Με ωραίες απόψεις και αυτός στο παρελθόν για τους απλήρωτους ειδικευόμενους τους αγώνες τους..Με απειλές περί αναστολής συμβάσεων σε ειδικευομένους σε επίσχεση εργασίας ("αυριο θα δω τις συμβάσεις όλων σας και θα τις στείλω πίσω στην Αθήνα")..
Τωρα όμως ζορισαν τα πράγματα..Υπάρχει βλέπεις και το επιστημονικό συμβούλιο που τον πιέζει λιγάκι παραπάνω..Λίγο το ξεβόλεμα, λίγο οι πολιτικές φιλίες και με την ΕΓΕΣΥ...ε.καπως έτσι αρχισαν και οι διαφωνίες με τον νεο διοικητη..

Ο σημερινός πρόεδρος της ΕΓΕΣΥ από την άλλη πλευρα, έχει απίστευτο μένος ενάντια στον διοικητη. Ηταν βέβαια ο ίδιος που σε παλαιότερη επίσχεση εργασίας το 2009 (τότε ακόμα σαν απλό μέλος της ΕΓΕΣΥ), είχε χαρακτηρίσει το σύλλογο των ειδικευόμενων, αντιδημοκρατικό, γιατί η επίσχεση εργασίας είχε προαποφασιστεί και είχαμε μπεί στη συνέλευση της ΕΓΕΣΥ για να τους ανακοινώσουμε την απόφαση μας, καλώντας τους να μας στηρίξουν και να μας ακολουθήσουν, χωρίς να περιμένουμε (όπως γινόταν εως τότε) τη συνέλευση τους για να μας νουθετήσουν για να μην ξεκινήσουμε (όπως είχαμε βαρεθεί να μας νουθετούν)…
Αντιδημοκρατικοί λοιπόν κατα τον νυν πρόεδρο της ΕΓΕΣΥ, όσοι αγωνίζονται και δεν θέλουν να ακούσουν τις νουθεσίες των επιμελητών τους που θα αναγκαστούν να εφημερεύσουν στο νοσοκομείο (Αναφέρομαι πάντα στην μεγάλη πλειοψηφεία-γιατί πάντα υπήρχαν αυτοί που τηρούσαν αυτά για τα οποία πληρόνονταν..)..
Αργότερα ζήτησε συγνώμη για αυτό το γεγονός βεβαια, αλλά τι να το κάνεις 1 χρόνο αργότερα.Την επίσχεση τότε κατάφεραν να τη σπάσουν μετά από 5 μερες με αυτά και με αλλα...

Οι λογοι αυτης της αυγοβολής θα μπορούσαν να είναι κατανοητοί από κάποιους που τους βλέπεις χρόνια να δρούνε με τρόπους ριζοσπαστικούς…Όταν όμως βλέπεις τέτοιο παρελθόν το μόνο που σκέφτεσαι είναι ότι χαλασε η κατάσταση του βολέματος και ξυπνήσανε..
Κακό δεν είναι ουτε αυτό αλλά απαιτείται και ανάλογη συνέχεια τόσο στους υπόλοιπόυς, όσο και στους κυρίως υπευθυνους..

Και θεωρώ ότι όχι μόνο δεν υπάρχει ανάλογη συνέχεια (το δείχνει άλλωστε και το παρελθόν), αλλά ότι επιπλέον το θέμα έφτασε στο αποκορύφωμα του, γιατί είναι καθαρά θέμα προσωπικής κόντρας και όχι γενικότερης πολιτικής θεωρησης για τις μεθόδους αντίδρασης στην κρίση και τους υθίνοντες της…
Ακριβώς και για αυτό το λόγο απέχουμε πολύ από το να επικροτήσουμε τέτοιες πρακτικές..

Αλλωστε η πολιτική στάση της ΕΓΕΣΥ είναι απόλυτα δεμένη με τον κοινοβουλευτισμό και όχι με πρακτικές αντιβίας, όπως (εστω και συμβολικά) είναι η αυγοβολή. 
Ας μας αποδείξει το αντίθετο και θα βρεθούμε και πάλι διπλα δίπλα….Μεχρι τότε όμως δεν κρατάμε καν μικρό καλάθι….